Obligationer/tendens: Rentestilstand inden nøgletal og EU-møde

Udgivet den 09-07-2020  |  kl. 07:05  |  

Der er lagt op til uændrede renter fra åbningen på det danske obligationsmarked torsdag.

Det indikerer den internationale udvikling - eller manglen på samme - siden dansk lukketid onsdag, hvor den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation handles med en rente på 0,66 pct. på markedet i Tokyo.

Det er stort set samme niveau som ved dansk børslukketid onsdag.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne tæt på uændret, skriver seniorøkonom Kim Blindbæk fra Sydbank i en kommentar torsdag morgen.

Dagen byder på en række nøgletal og begivenheder, der kan blive retningsgivende for obligationsmarkedet.

Fra den hjemlige scene er der handels- og betalingsbalance, mens der fra Tyskland kommer data for eksport og import.

Fra den anden side af Atlanten vil de ugentlige tal for nytilmeldte ledige tiltrække større opmærksomhed, end dataene traditionelt får tildelt.

Sideløbende skal investorerne holde øje med udviklingen i Bruxelles og mødet i eurogruppen, hvor diskussionen fortsætter omkring EU-Kommissionens forslag om en genopretningsfond på 750 mia. euro.

- En lunken udvikling i nytilmeldte ledige kan medføre rentefald. Samtidig kan forsoning i EU bringe en hjælpepakke tættere på. Det taler for bedre risikoappetit og stigende rente, vurderer Kim Blindbæk.

Onsdag lukkede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i minus 0,33 pct., hvilket var 2 basispoint mindre end tirsdag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder