Obligationer/tendens: RMI-målinger kommer til at sætte retningen

Udgivet den 21-06-2024  |  kl. 06:59  |  

Der står PMI på dagens program - og lander aktivitetesmålingerne højere end ventet, kan det løfte renterne. Inden da ventes det danske obligationsmarked at åbne stille og roligt.

De tyske målinger over aktiviteten i både industri og servicesektor skyder ballet i gang fredag formiddag og får følgeskab af målinger fra eurozonen for at slutte af med tilsvarende PMI-tal fra USA i løbet af eftermiddagen.

- De europæiske PMI-indeks har gennem de sidste par måneder indikeret en behersket positiv vækst i europæisk økonomi. Væksten er dog ujævn, skriver Kim Blindbæk, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar fredag morgen.

- Den Europæiske Centralbank (ECB) opjusterede vækstprognosen for 2024 en anelse på det seneste rentemøde i lyset af udviklingen i PMI-tallene. Fortsætter de med at overraske positivt, skal vækstprognoserne løftes igen. En ny stigning i PMI-tallene kan styrke euroen og løfte renterne, noterer han sig.

Torsdag endte renten på den tiårige danske statsobligation torsdag i 2,48 pct., hvilket er 3 basispoint højere end onsdag. I sidste uge sluttede renten af i 2,42 pct.

Skeler man mod det amerikanske, kravlede renterne en anelse i vejret trods en stribe relativt afdæmpede økonomiske nøgletal som påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser samt erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia. Stigningerne ramte både obligationer med kortere og længere løbetid og følger ganske pæne rentefald i sidste uge.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg i torsdagens handel med 4 basispoint til 4,26 pct. Niveauet er dog 2 basispoint lavere end ved dansk børslukketid torsdag. Fredag morgen handles det tiårige papir fortsat i 4,26 pct. i Tokyo.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯