Obligationer/tendens: Rolig åbning ventes - Trump varsler Kina/USA-nyt

Udgivet den 29-05-2020  |  kl. 06:59  |  

Investorerne kan komme til at skulle bevæbne sig med tålmodighed fredag morgen, da det først er senere i dag, at den amerikanske præsident, Donald Trump, holder pressemøde om handelskonflikten mellem USA og Kina. Op til mødet kan renten dog falde, hvis den følger udviklingen i den amerikanske statsobligation natten til fredag.

Mødet blev varslet torsdag, hvor Trump meddelte, at han fredag holder pressekonference med Kina som hovedemnet. Amerikanerne ser ikke længere Hongkong som uafhængig af Kina, og bystatens særlige handelsstatus med USA derfor kan blive ophævet.

Det fik torsdag de amerikanske aktiemarkederne til at bytte et plus ud med et fald i den sene handel. Bevægelsen forplantede sig dog ikke på det amerikanske marked for obligationer torsdag, hvor renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 1 basispoint til 0,69 pct.

Men fredag morgen afspejles den generelle skepsis i forhold til Trump og pressemødet senere på dagen. Det sender den tiårige T-bondrente ned til 0,67 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 2 basispoint mindre end niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede torsdag.

Herhjemme faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 2 basispoint torsdag til minus 0,26 pct. i forhold til onsdag. I sidste uge lød renten på den toneangivende papir på minus 0,27 pct., inden handlen lukkede op til den forlængede weekend på grund af Kristi himmelfartsdag.

Fredag eftermiddag kommer der blandt andet tal på den amerikanske inflation, det amerikanske privatforbrug samt forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan.

I løbet af eftermiddagen taler Philip R. Lane, centralbankchef i Irland og ECB-rådsmedlem, og senere Federal Reserve-chefen, Jerome H. Powell. Her vil investorerne holde øje med indikationer på flere pengepolitiske lempelser.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder