Obligationer/tendens: Spænding inden fredagens jobrapport

Udgivet den 04-10-2024  |  kl. 07:25  |  

Der er budt på spænding på obligationsmarkedet fredag, hvor alles øjne er rettet mod den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for september, som ventes at give fingerpeg om kommende rentenedsættelser fra Federal Reserve.

Fredag morgen forrentes den toneangivende amerikanske tiårige statsobligation til 3,84 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 1 basispoint højere, end da markedet lukkede torsdag i Danmark.

Dermed indikeres der tæt på uændrede renter på det danske obligationsmarked fra start, efter at renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation torsdag steg 4 basispoint til 2,04 pct.

JOBRAPPORT KAN GIVE INDIKATIONER OM KOMMENDE RENTENEDSÆTTELSER

Fredagens store omdrejningspunkt bliver den amerikanske jobrapport for september, som ventes at give fingerpeg om, hvor meget Federal Reserve har tænkt sig at røre ved renten ved næste møde i starten af november, efter at centralbanken tidligere på måneden sænkede renten med 50 basispoint.

Jobrapporten for september ventes at vise 150.000 nye job uden for landbruget i USA mod 143.000 i august. Samtidig ventes ledigheden at forblive uændret på 4,2 pct., viser tal fra Bloomberg News.

- Vi forventer, at den fortsat vil vise et arbejdsmarked og en beskæftigelsesvækst, der klarer sig nogenlunde fornuftigt. Væksten er jo kommet klart ned i gear, men den er stadigvæk på et niveau, som vi sagtens kan leve med, siger Tina Winther Frandsen, chefanalytiker i Jyske Bank, til MarketWire.

Ifølge chefanalytikeren er det svært at tyde tilstanden i amerikansk økonomi, hvilket gør det svært at spå om, hvor meget renten bliver sænket ved næste rentemøde.

- Det er sådan lidt en underlig situation i øjeblikket, når man kigger på amerikansk økonomi, fordi de signaler, vi får, er helt usædvanligt meget blandede. Det, vi får fra det private forbrug og fra BNP, tegner et ganske solidt billede af økonomien. Men når man så i stedet dykker ned i konjunkturindikatorerne og arbejdsmarkedet, så er billedet af amerikansk økonomi noget mindre flatterende, siger Tina Winther Frandsen.

Markedet har indpriset en rentenedsættelse på 35 basispoint og har derfor sat sig mellem en lille og stor rentenedsættelse på henholdsvis 25 og 50 basispoint til det kommende rentemøde i november.

Jyske Banks egen prognose lyder, at der kommer to yderligere rentenedsættelser på hver 25 basispoint på de to resterende rentemøder i år.

.\\˙ MarketWire

Frederik Olling Milbæk

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯