Obligationer/tendens: Statisk åbning i afventende marked

Udgivet den 30-06-2023  |  kl. 07:15  |  

Der er lagt op til en statisk åbning på det danske statsobligationsmarked torsdag.

Investorerne ventes at forholde sig nogenlunde i ro indtil dagens indikationer for inflationsudviklingen fremlægges fra såvel eurozonen som fra USA, og samtidig lægger kvartalsafslutningen sandsynligvis en markant dæmper på aktiviteten.

De amerikanske renter har kun bevæget sig marginalt efter dansk lukketid torsdag.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 13 basispoint til 3,84 pct., og fredag morgen er renten på den tiårige T-bond fortsat 3,84 pct. på markedet i Tokyo.

Der er stort set samme niveau, som da obligationsmarkedet i Danmark lukkede torsdag.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked åbner med stort set uændrede renter, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat fredag morgen.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation med udløb i 2033 lukkede torsdag i 2,73 pct., efter en stigning på 7 basispoint.

SVÆRM AF VÆSENTLIGE TAL

Der er en sværm af vigtige nøgletal at se på og vurderer i dagens løb.

Fra Danmarks Statistik er der data for arbejdsløsheden og BNP-væksten inden markedsåbningen, og fra Tyskland kommer der tal for detailsalget ligeledes inden obligatonsmarkedet kommer i gang.

Senere på formiddagen er fokus rettet mod eurozonens forbrugerpriser, der kan blive afgørende for udviklingen i de europæiske og dermed de danske renter.

- Investorerne forventer omtrent uændret inflation i forhold til maj. Vi hælder til, at inflationstallene bliver lavere, end investorerne forventer. Hvis vi får ret, kan det presse renterne ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Fra USA er der ligeledes vigtige data på programmet. Privatforbrug og personlig indkomst åbner ballet, efterfulgt af dagens topdata - PCE-kerneprisdeflatoren - der er blandt den amerikanske centralbanks vigtigste inflations-indikatorer.

Senere på eftermiddagen sluttes nøgletalsbølgen af med Chicago PMI og Michigan-tillidsindeks, der ligeledes er vigtige strømpile for den økonomiske udvikling.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯