Obligationer/tendens: Stemningen er vendt og trække renter op

Udgivet den 22-09-2020  |  kl. 07:03  |  

Humøret på finansmarkederne er blevet forbedret siden dansk børslukketid mandag, da nervøsitet og mindsket risikoappetit gav store fald på aktiebørserne, mens obligationerne oplevede kursstigninger og dermed rentefald.

Tirsdag peger det modsat i retning af en positiv aktieåbning i Europa, efter at de amerikanske aktier rettede sig godt 1 pct. i andel halvdel af handelssessionen mandag.

Det kan meget vel betyde let stigende renter fra åbningen på de europæiske obligationsmarkeder tirsdag.

På menuen tirsdag er der europæiske forbrugertillidstal, amerikanske tal for salget af eksisterende boliger samt en række møder med deltagelse af repræsentanter fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond faldt mandag med 2 basispoint til 0,67 pct. Det er også niveauet tirsdag morgen på markedet i Tokyo, men 1 basispoint højere end niveauet på 0,66 pct. ved dansk lukketid.

Herhjemme faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation mandag med 3 basispoint til 0,43 pct. efter store fald på aktiebørserne på 3-4 pct. på flere af de store markeder i Europa.

Nedturen mandag hang blandt andet sammen med flere landes tiltag for at dæmme op for stigende spredning af covid-19.

På nøgletalsfronten er der i eurozonen tirsdag fokus på en foreløbig opgørelse af forbrugertilliden i september, mens der fra USA kommer tal for salget af eksisterende boliger.

Der er desuden rentemøde i Sverige, hvor der vil være fokus på de fremadrettede pengepolitiske signaler, mens eftermiddagen byder på en række taler af Fed-medlemmer.

Blandt andet deltager Federal Reserve-formand Jerome Powell og USA's finansminister, Steven Mnuchin, tirsdag eftermiddag i et panel i Repræsentanternes Hus.

Derudover er der taler af Fed-chefen i Chicago, Charles Evans, chefen for Federal Reserve i Richmond, Tom Barkin, samt chef for Federal Reserve i Atlanta Raphael Bostic.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder