Obligationer/tendens: Tysk IFO-indeks kan sætte retningen for renten

Udgivet den 25-01-2023  |  kl. 07:09  |  

Opmærksomheden er onsdag rettet mod dagens eneste nøgletal i form af det vigtige tyske IFO-indeks, der måler forretningsklimaet hos flere tyske selskaber.

Indekset ventes at vise bedring i januar, og det kan presse renterne op i dagens løb, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en morgenkommentar.

Tirsdag endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation et enkelt basispoint lavere i 2,41 pct.

I USA faldt renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation 6 basispoint på markedet i New York. Den er siden steget 1 basispoint til 3,47 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er et enkelt basispoint under niveauet klokken 17 danske tid tirsdag.

Sideløbende forrentes den toneangivende toårige amerikanske statsobligation i 4,16 pct. - 5 basispoint under niveauet ved amerikansk markedslukning.

IFO-INDEKS ALENE I RAMPELYSET

Kalenderen er onsdag trimmet, og markedsdeltagerne kan således stille skarpt på de tyske IFO-indekstal, når de offentliggøres klokken 10.

Her er ventet fremgang i indekset, der måler omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima og forventningerne til de næste seks måneder.

IFO-indikatoren ventes i januar at stige til 90,3 fra 88,6 i december, mens indekset for den nuværende situation spås en stigning til 94,9 fra 94,4. Forventningsindekset ses øge til 85,3 fra 83,2 i december.

- Den tyske industri er meget afhængig af gas og qua den tyske industris betydning for hele den tyske økonomi er der en pæn sammenhæng mellem gaspriserne og tiltroen til den tyske økonomi, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Sidste uge bød på den næststørste månedlige stigning i det tyske ZEW-indeks - til plus 16,9 fra minus 23,3 mod ventet minus 15,0 - og spørgsmålet er onsdag, om en lignende tendens gør sig gældende for IFO-tallene.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯