Obligationer/tendens: Udsigt til lille rentefald forud for nøgletal fra USA

Udgivet den 16-11-2023  |  kl. 06:57  |  

De danske renter har udsigt til et lille fald fra start forud for nøgletal fra det amerikanske arbejdsmarked i eftermiddag, hvor analytikerne venter 220.000 nytilmeldte ledige i denne uge mod 217.000 i sidste uge ifølge Bloomberg News.

- Torsdag vil investorerne have blikket rettet mod antallet af ansøgninger om dagpenge i USA. Forventningen er, at der stadig vil være relativt få ansøgninger om dagpenge, men skulle ansøgningerne imod forventningerne stige noget, kan det presse renterne længere ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

Som tommelfingerregel skal antallet af nytilmeldte ledige op på 300.000 om ugen, før beskæftigelsen falder ifølge seniorøkonomen.

Torsdag morgen forrentes den tiårige amerikanske statsobligation med 4,51 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 2 basispoint lavere, end da det danske marked lukkede onsdag klokken 17.

Den toårige T-bond-rente ligger i 4,90 pct. på markedet i Tokyo og er faldet 1 basispoint, siden det danske marked lukkede.

Herhjemme endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 2,85 pct. onsdag, hvilket var 3 basispoint højere end tirsdag.

Senere torsdag kommer der også tal fra den amerikanske industriproduktion i oktober, der ifølge Mathias Dollerup Sproegel kan presse renten, hvis nøgletallet falder mere end ventet.

For industriproduktionen venter analytikerne et fald på 0,3 pct. i oktober mod en stigning på 0,3 pct. i forrige måned.

Derudover er der torsdag taler en masse fra både Den Europæiske Centralbank og fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

.\\˙ MarketWire

Silja Petri

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯