Obligationer/tendens: Ventet stilstand fra start efter de seneste dages rentestigninger

Udgivet den 30-05-2024  |  kl. 06:55  |  

Den danske rente er i løbet af ugen kravlet op i noget nær det højeste niveau siden november. Torsdag morgen ventes der dog stilstand fra start, mens handlerne vender blikket mod fredagens afgørende tal for inflationen i både eurozonen og USA.

Der er torsdag en lang række nøgletal på programmet, men ingen tunge tal der ventes at rykke synderligt ved udviklingen forud for morgendagens inflationsbrag.

Onsdag kravlede renterne fortsat op. I Danmark steg renten på den tiårige statsobligation 9 basispoint til 2,67 pct.

Rentestigningerne blev yderligere udbygget, da foreløbige tal for maj viste en stigning i inflationen i Tyskland til 2,4 pct. fra 2,2 pct. måneden før.

I USA var tendensen den samme. Her steg den toneangivende tiårige rente med 6 basispoint i løbet af dagen.

Torsdag morgen er den tiårige rente 4,62 pct. på T-bond-markedet i Tokyo. Det er 1 basispoint højere end ved dansk lukketid onsdag.

Blandt de væsentligste nøgletal torsdag er tal for nytilmeldte ledige i USA. I sidste uge var der 215.000 nytilmeldte ledige. Der ventes en lille stigning til 218.000.

Derudover kommer der spanske inflationstal kl. 9, der ligesom onsdagens tyske tal kan agere pejlemærke for de samlede inflationstal fra eurozonen fredag.

Efter dansk lukketid er der taler fra to Federal Reserve-chefer, der kan påvirke den amerikanske rente.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Seneste nyheder