Onsdagens aktier: Ambu i dybet - markedet faldt efter amerikanske tal

Udgivet den 12-05-2021  |  kl. 17:04  |  
Arkiv: Foto

Ambu fik tæsk onsdag efter et regnskab, der ikke lige var investorernes kop te. Novo Nordisk strøg helt til top i et generelt svagt C25-indeks - efterfulgt af Ørsted.

Samlet faldt det danske eliteindeks med 0,5 pct. til 1718,43 efter at have ligget til et plus, lige indtil inflationstal fra USA først på eftermiddagen overraskede med en markant højere stigningstakt end ventet.

Det fik aktierne til at falde og obligationsrenterne til at stige. Og bider inflationen sig fast og forbliver på det langt højre niveau end tidligere, så skal renterne også mærkbart op.

Det vurderer Søren V. Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank. Han venter, at inflationen kan stige yderligere i den kommende tid, fordi prisstigninger vil kunne ses på restauranter og i supermarkeder.

- De udsigter skræmmer fra tid til anden investorerne, som i øjeblikket er bekymrede ved udsigten til højere inflation og renter, skriver han i en kommentar.

- Det kan vi også se i dag, hvor tallene rammer aktiekurserne og løfter renterne, fortsætter han.

AMBU I DYBET

Ambu droppede med massive 22,8 pct. til 232,60 efter tirsdagens fald på 7,2 pct. Det skete efter et regnskab, der viste en lavere toplinje og drift end ventet, mens salget af endoskoper omvendt overraskede positivt.

- Ambu skuffede med sit regnskab, og det straffer markedet. Selskabet fik også bøllebank i går - så lige nu er der udsalg i den aktie, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning, til Ritzau Finans.

Ambu fastholdt i regnskabet forventningerne til hele året.

BAVARIAN FALDT TRODS RYGTER

Ørsted var med i den øverste del med et plus på 1 pct. til 848 kr.

- Ørsted har været hårdt udsat i år efter et godt 2020 og har lidt svært ved at finde bundniveauet. Ørsted er faldet med næsten en tredjedel i år, siger Lars Hytting.

- Jeg vil sige, at Ørsted begynder at finde et leje, hvor det ligner noget. Men det er alt for længe siden, selskabet har vundet et udbud - og oveni er konkurrencesituationen på havvind intensiveret, siger han.

Bavarian Nordic var i fokus, idet regeringen ifølge Jyllands-Posten er i færd med at forberede kommende forhandlinger om en statslig dansk investering i udviklingen af en covid-19-vaccine fra Bavarian Nordic.

Det fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et samråd i Folketingets sundhedsudvalg tirsdag.

- Nyhedflowet kører lidt op og ned omkring Bavarian. Selskabet peakede i forbindelse med covid-19, og så har der været lidt stille. Og nu er det nye meldinger fra regeringen, som markedet reagerer på, siger Lars Hytting.

Bavarian faldt dog sidst på dagen med 0,8 pct. til 260 kr.

I samme branche øgede Lundbeck lidt af tirsdagens kursgevinst på 5,6 pct. Selskabet fik oven på tirsdagens positive regnskab for første kvartal sænket kursmålet til 250 kr. fra 275 kr. af den amerikanske storbank JPMorgan.

Banken gentog dog samtidig den positive anbefaling "overvægt".

Aktien steg med 0,6 pct. til 203,30 kr.

Blandt sidepapirerne kom blandt andet Torm, Zealand Pharma, H+H og MT Højgaard med regnskaber. Udfaldet for selskaberne var blandede med det største fald til Torm på 6,5 pct. og et plus til MT Højgaard på 1,7 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder