Onsdagens aviser med IC Group, DSV og Nordea

Udgivet den 05-08-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DYR DOLLAR STRIPPER DANSK MODEINDUSTRI

Dollaren udhuler indtjening hos DK Company. En høj dollarkurs banker tøjgigantens omkostninger op med 150 mio. kr. årligt. Der er udsigt til prishop i tøjbutikker, der samtidig truer med at finde nye leverandører. Produktion flyttes fra Asien til eurolande. USA kan dog redde den pressede modebranche. (Forside, side 6-7)

NORDEA LIV-FORMUENS UDBETALING BLIVER ALDRIG RETFÆRDIG

Nordea Liv-formuen kan straksudloddes eller blive til årlige bonusudbetalinger. Uanset hvad bliver det aldrig helt retfærdigt, vurderer ekspert. Bestyrelsesformand oplyser, at bestyrelsen ikke har nogen mening om fordelingen. (Side 8)

DSV-TOPCHEF: VI ER BLEVET MERE KRÆSNE MED OPKØB

Transportkoncernen DSV vil efter et første halvår med solid fremgang og en opjustering ikke love, at flere års pause med større opkøb bliver brudt foreløbig. Det er trods fremgang på alle fronter i første halvår i transportkoncernen. (Side 12)

JUST EAT INVESTERER TRECIFRET MILLIONBELØB I DANMARK

Just Eat er Danmarks største takeaway-portal, og nu sættes der ekstra fart på investeringerne. Alene i år vil onlineportalen investere 100 mio. kr. i Danmark. Der skal skrues op for både marketing og produktudvikling. Konkurrenten hilser ambitionerne velkommen. (Side 13)

UVISHED OM BARBIE-DUKKER EFTER NYTÅR

Legetøjsbranchen mangler afklaring om kendte mærker, der mister deres grossist fra nytår. Legetøjshylderne kan derfor se helt anderledes ud i 2016, melder butikkerne. (Side 14-15)

INVESTORER FRA DANMARK I KØ TIL MEGAFONDE

Med en størrelse på 6,75 mia. euro (50 mia. kr.) bliver det syvende fond fra EQT Nordens største nogensinde. Lego-pengetanken Kirkbi Invest, Danica, PFA og Sampension er blandt investorerne, der satser penge på private equity-forvalteren. (Side 15)

NATIONALBANKEN ER HALVVEJS GENNEM UDSALG AF OVERSKUDSVALUTA

Pengene fosser ud af Nationalbankens valutakasse. På fire måneder har Nationalbanken solgt valuta for 154 mia. kr. Det markante salg af udenlandsk valuta vidner om, at kronespekulanterne har trukket følehornene til sig, og vi er på vej tilbage til normale tilstande. (Side 16)

GRUNDFOS FØLGER KINA NED I HISTORISK VÆKSTDYK

Usikkerheden om Kinas reelle økonomiske vækst er stigende. Vestlige virksomheder reducerer investeringerne, da det ikke længere er helt så nemt at tjene penge i Kina. (Side 18-19)

BERLINGSKE BUSINESS

MODEFIRMAER DRAGER MOD VEST

Den stærkere dollar, udsigten til en frihandelsaftale mellem EU og USA og mindre potentiale i Asien har fået flere danske modeselskaber til at vende blikket mod det attraktive og udfordrende amerikanske marked. Om fem år kan USA være IC Groups største marked, forudser topchefen fra IC Group. (Forside, side 4-5)

HEMPEL GENNEMGÅR FORNYELSE

Malingkoncernen Hempel har pensioneret den kendte sømand i logoet, købt en række nye selskaber og spredt sig over hele malingbranchen. Nu står selskabet ved slutningen af sin strategiperiode, og ledelsen skal snart lancere en ny strategi, der skal konsolidere den hastigt voksende malingproducent. (Side 6-7)

DSV-CHEF JUBLER OVER AMERIKA OG HÅBER PÅ MERE FART TIL LASTBILERNE

Selv uden den stærke rygvind fra dollarkursen præsterer DSVs aktiviteter i Nord-og Sydamerika fantastisk. DSV-aktien steg tirsdag 3,6 procent til rekordkursen 243, efter at transportgiganten leverede et regnskab med driftsresultater over det forventede, opjusterede forventninger til årets resultat og et nyt stort aktietilbagekøbsprogram på 600 millioner kroner. (Side 10)

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

SMÅ BANKER – STOR DIREKTØRLØN

En lang række direktører i små banker og sparekasser henter millionlønninger for at drive relativt små forretninger. Det viser en gennemgang af lønningerne set i forhold til bankernes størrelse. Det er ellers ikke så svært et hverv at bestride, vurderer professor (Forside, side 6-7)

BAVARIAN-DIREKTØR KALDER RAID "RIMELIGT UDANSK"

En amerikansk kapitalfond har kastet sig over Bavarian Nordic og prøver aktivt at få kursen til at falde i selskabet. Det er et nyt fænomen i Danmark, at en fond går så aggressivt frem. "Udansk" lyder det fra selskabets ledelse. (Side 2)

KRAKKET KONSULENTHUS AFVISER URENT TRAV

Damvad gik konkurs 28. juli, og ejerne etablerede mandag Damvad Analytics. Det domænenavn blev reserveret 18. juli, men ledelsen afviser, at der er nogen sammenhæng. (Side 3)

DSV-CHEF: DET LETTESTE I VERDEN ER AT KØBE EN VIRKSOMHED

Der var intet nyt fra opkøbsfronten i DSV's ellers stærke regnskab. Det er trods signaler om, at DSV vil vokse yderligere ad den vej. Det er også længe siden, at der er foretaget et opkøb, men der skal være en hård økonomisk business case, og er der det, er koncernen klar med den store tegnebog. (Side 5)

KAPITALFONDES BØRSOPKØB KOMMER I STRID MODVIND

En stribe kapitalfonde har gennem årene brændt fingrene i forsøget på at overtage en børsnoteret virksomhed. Senest er danske Polaris endt i et regulært slagsmål med en række små- aktionærer i færgerederiet Mols-Linien. (Side 8-9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

17:50 Apple ventes sigtet i EU under lovgivning mod Big Tech
17:49 Europa/lukning: Bøllebank til franske og italienske aktier i dybrødt marked
17:27 Novo Nordisk finder ny chef for investor relations fra egne rækker
17:05 Fredagens aktier: Novo i rekord holdt større nedtur fra døren
17:00 Fredagens obligationer: Renterne rasede ned i riskoaverst marked
16:33 ECB's Lagarde: Vejen mod disinflation i eurozonen vil være bumpet
15:39 USA/åbning: Adobe svæver over rødt marked efter opjustering
15:36 USA/tendens: Adobe går mod rød strøm efter stærkt regnskab og opjustering
15:35 Valuta: Investorerne søger ly for politisk usikkerhed i sikre havne
15:35 Europa/aktier: Bekymret marked styrer mod værste uge siden oktober - franske banker i bund
15:35 Aktier/middag: Mærsk og Zealand holder sig oven vande på rød dag med faldende renter
15:35 Obligationer/middag: Renten siver efter hæsblæsende uge
09:45 Vestas får sat underskrifter på kæmpe havmølleordre på 660 megawatt
09:41 Obligationer/åbning: Dramatisk renteuge byder på nye rentefald fredag
09:39 Jyske Bank: Motorskader lægger pres på forsikrigsselskabernes erstatningsprocent
09:38 Vestas får sat underskrifter på kæmpe havmølleordre på 660 megawatt
09:23 Aktier/åbning: Mærsk og Zealand tager toppen på grøn fredag
09:06 Mærsk kan se spotraterne accelerere - steg 6,1 pct. i denne uge
08:59 Bank of Japans topchef ser betydelig reduktion i obligationsopkøb
08:50 Britisk supermarkedskæde leverer midt encifret salgsvækst