Onsdagens obligationer: Livlige udsving sluttede med rentefald

Udgivet den 29-06-2022  |  kl. 17:10  |  

Obligationsrenterne svingede i onsdagens handel livligt akkompagneret af friske nøgletal dagen igennem.

Slutningen blev en rente på 1,88 pct. for den toneangivende danske tiårige statsobligation, og det var 14 basispoint lavere end lukkeniveauet tirsdag eftermiddag. Onsdag morgen åbnede renten i 1,93 pct., og hen over dagen nåede den op i 2,00 pct.

Tidligt onsdag viste data lavere prisstigninger end ventet i de tyske delstater, og i Nordrhein-Westfalen var der endda tale om prisfald, om end kun var på 0,1 pct. i forhold til måneden før, men mod en stigning på 0,9 pct. på månedsbasis i maj.

Senere onsdag formiddag trak EU-Kommissionens tillidsindeks lidt op i de europæiske renter. Den samlede økonomiske tillidsindikator for eurozonen faldt i juni til 104,0 fra 105,0 i maj. Men økonomerne havde ventet en tilbagegang til 103,0 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg. Tungest vejer industritilliden, som steg til 7,4. Her var der ventet et indeks på 4,8.

Samlet set var den tyske inflation i juni på 7,6 pct. mod 7,9 pct. måneden, som også var den stigningstakt, økonomerne estimerede.

Og senere onsdag viste en endelig opgørelse, at den amerikanske økonomi i første kvartal skrumpede 1,6 pct. på årsbasis mod 1,5 pct. i den seneste opgørelse.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯