Onsdagens obligationer: Markant rentehop efter solid jobvækst i USA

Udgivet den 02-10-2024  |  kl. 17:00  |  

Et tegn på et mere modstandsdygtigt amerikansk arbejdsmarked var onsdag sammen med lidt færre bekymringer for en eskalering af konflikten i Mellemøsten med til at sende renten solidt vejret.

Tirsdag faldt renten på den toneangivende tiårige statsobligation med 9 basispoint, da investorerne søgte ly i statsobligationerne efter en optrappet konflikt i Mellemøsten.

Onsdag var der mere ro på bagsmækken, hvilket fik investorerne til at sælge lidt ud af statsobligationerne. Det fik renten på den tiårige danske statsrente til at stige med 6 basispoint til 2,01 pct.

Det amerikanske jobmarked viste i onsdagens beskæftigelsesrapport fra ADP fortsat styrke forud for fredagens afgørende officielle jobrapport.

Rapporten viste en beskæftigelsesvækst på 143.000 job i september, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet 125.000 job. Måneden før var jobvæksten på 103.000.

Arbejdsmarkedet er efter længere tids faldende inflation blevet hovedfokus for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som gerne vil sikre, at kampen mod inflationen ikke ender med at blive på bekostning af økonomien.

Derfor kan jobtallene i denne uge blive afgørende for centralbankens ageren fremover.

Yderligere blev renten også understøttet af en advarsel fra Den Europæiske Centralbanks lettiske medlem af styrelsesrådet, Martin Kazaks.

Han hælder mod endnu en rentenedsættelse i oktober, men han advarede også om, at nogle investorer og økonomer har overdrevne forventninger til bankens rentenedsættelser i den kommende tid.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Seneste nyheder