Pandora: Driftsdirektør fratræder med øjeblikkelig virkning

Udgivet den 03-04-2019  |  kl. 06:34  |  
Arkiv: Foto

Pandora må sige farvel til sin driftsdirektør Jeremy Schwartz, der fratræder.

Det oplyser Pandora i en meddelelse til fondsbørsen tirsdag aften.

Smykkeselskabet fik ellers sat ansigt på den fremtidige administrerende direktør midt i februar, efter at den post havde stået tom i seks måneder, da den tidligere direktør, Anders Colding Friis, blev fyret.

Den nye administrerende direktør Alexander Lacik, tiltræder inden for en overskuelig fremtid, oplyser Pandora.

Det er aftalt mellem den nu forhenværende driftsdirektør og Pandoras bestyrelsesformand, Peder Tuborgh, at Jeremy Schwartz vil stå til rådighed for den nye direktør.

- Jeg har sympati for Jeremys beslutning vedrørende det overlap af kompetencer mellem ham og Alexander Lacik.

- Jeg vil gerne takke Jeremy for hans betydningsfulde arbejde for Pandora. Sammen med Anders Boyer (finansdirektøren i selskabet, red.) har han været vigtig i at stille diagnosen bag den nye strategi Programme Now, siger Peder Tuborgh i meddelelsen.

Pandora har ikke yderligere kommentarer til fratrædelsen.

Det var Jeremy Schwartz og Anders Boyer, der i februar i forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal 2018 sløjfede de finansielle mål, som selskabet annoncerede i forbindelse med kapitalmarkedsdagen i midten af januar sidste år og kom med den nye strategi Programme Now. Her blev det ligeledes meddelt, at selskabet venter et fald i den organiske omsætning på 3-7 pct., hvilket skyldes en betydelig påvirkning fra tiltagene i den nye strategi.

Programme Now er iværksat med henblik på at levere langtidsholdbar, positiv organisk vækst og lønsomhed på det bedste niveau i branchen.

Den nye strategi kommer i indeværende regnskabsår til at koste Pandora 1,5 mia. kr. at få implementeret. Tager man 2020 med, vil udgifterne til programmet løbe op i 2,5 mia. kr.

- Med Programme Now igangsætter vi øjeblikkelige og stærke initiativer som svar på de skuffende resultater i 2018. Vi er overbeviste om, at denne omfattende transformation af selskabet vil tilføre ny energi til Pandora, få os tilbage til bæredygtig vækst og understøtte vores høje indtjening, lød det dengang fra Jeremy Schwartz.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder