Private investorer handler afkastet væk

Udgivet den 24-02-2011  |  kl. 12:26  |  

Private investorer kan generelt godt lide risikable aktier, og det lønner sig i et stigende marked men deres timing af køb og salg koster tusindvis af kroner for hver enkelt investor.  

I gennemsnit har private investorer mistet mellem 12.000 og 32.000 på at købe og sælge aktier på egen hånd, skriver Nykredit i en analyse.

De har set på perioden fra februar 2009 til og med december 2010.

- Sammensætning af aktier gør det ikke alene - handlen med aktier i forsøget på at maksimere sit afkast har stor betydning. Generelt kan man sige, at de fleste professionelle investorer tilstræber at have relativt få handler - fordi timing er meget svært. Det kan man ikke sige om private investorer.

De bør bare købe aktier bredt og beholde dem. Den aktive handel fører til at man mister afkastet.

- Havde de private investeret bredt i danske aktier, så ville de i perioden have opnået et afkast på 73,7%. På grund af den højere risiko formår alle egne på nær Sønderjylland at slå dette alene målt ved valg af aktier, mens konsekvensen af både at vælge samt købe og sælge samlet set gør, at ingen private i gennemsnit har slået markedet i den godt 2-årige periode, skriver Nykredit.

Udgivet af: NPinvestordk