Råvarer: Lav dollarpris hjælper med at hive oliepriser op

Udgivet den 28-07-2020  |  kl. 06:46  |  

Oliepriserne stiger tirsdag morgen for tredje dag i streg, men en fortsat stigning er betinget af et fald i antallet af coronasmittede, mener analytiker.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 43,47 dollar mod 42,48 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 41,54 dollar mod 40,59 dollar mandag eftermiddag.

Det er blandt andet den lave dollarpris, som tiltrækker internationale købere og derfor forårsager de stigende oliepriser, skriver mediet.

Analytikere venter, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, de kommende dage vil beslutte sig for fortsat at holde renten tæt på nul de kommende år.

- Oliepriser vil fortsat blive støttet af centralbankens bløde politik, der følger dollarens fald, skriver Stephen Innes, der er analytiker ved Axicorp, ifølge Reuters.

Mandag fremlagde republikanere i det amerikanske senat et bud på en hjælpepakke på 1000 mia. dollar, der skal modvirke coronavirussets konsekvenser på landets økonomi. Senere denne uge udløber de udvidede tiltag mod ledighed som følge af coronakrisen.

Ifølge Stephen Innes skal de amerikanske smittetal falde, for at oliepriserne igen kan stige.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1946,39 dollar mod 1943,91 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 6434,00 dollar mod 6437,00 dollar mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Katy Wang

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder