Råvarer: Oliepriserne daler på Israels forsikring om ikke at angribe iranske oliemål

Udgivet den 15-10-2024  |  kl. 07:58  |  

Oliepriserne falder markant tirsdag morgen i kølvandet af, at den israelske premierminister Benjamin Netanyahu har forsikret den amerikanske regering om, at Israel ikke vil målrette angreb mod iransk olieinfrastruktur.

Det har fået investorer til at drage et lettelsens suk, da det mindsker risikoen for udbudsforstyrrelser på råvaremarkedet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 75,23 dollar mod 77,75 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 71,72 dollar mod 74,27 dollar mandag eftermiddag.

- Svagere efterspørgsel har fået mange råvarehandlere til at fjerne "krigspræmien" fra priserne. Geopolitisk optrapning i Mellemøsten spiller dog stadig en substantiel rolle i at drive olieprisen op. Tager man geopolitik ud af ligningen, ville oliepriserne være faldet endnu mere. Måske endda til under 70 dollar per tønde, siger Priyanka Sachdeva, der er senior markedsanalytiker hos Phillip Nova, til nyhedsbureauet Reuters.

Den faldende olieefterspørgsel globalt har fået Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, til at nedjustere deres prognose for olieefterspørgslen på verdensplan næste år fra 1,74 mio. tønder om dagen til 1,64.

Det er i særdeleshed verdens største importør af råolie, Kina, som driver den globale efterspørgsel nedad. Kinesisk tolddata viser, at olieimporten i september faldt i forhold til året før på grund af faldende indenlandsk benzinefterspørgsel og en indsnævring af mange fabrikkers eksportmarginer, skriver Reuters.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 2641,42 dollar mod 2645,93 dollar mandag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Sebastian Grünfeld

Tags:  Natural Resources❯