Råvarer: Oliepriserne holder fast i lavere niveau efter nedtur mandag

Udgivet den 22-09-2020  |  kl. 07:22  |  

Der var risikoaversion malet over alt på de finansielle markeder mandag, og det var også med til at presse oliepriserne i bund.

Og de lavere niveauer fastholdes tirsdag morgen, hvor investorerne fortsat forsøger at finde ud af, hvilket ben de skal stå på.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering i november koster tirsdag morgen 41,63 dollar mod 41,41 dollar dollar ved dansk lukketid mandag, hvor prisen tog sig et gevaldigt dyk.

Fredag eftermiddag kostede Brent-olien 43,23 dollar for en tønde.

En tønde amerikansk WTI-olie til levering i oktober koster tirsdag morgen 39,50 dollar mod 39,20 dollar mandag eftermiddag og 41,16 dollar, da de danske handlere gik på weekend i fredags.

Markedspanikken mandag opstod som reaktion på et fortsat stigende antal smittede med coronavirus, nye restriktioner i mange lande indført over sidste uge samt tilsyneladende vedvarende dødvande i forhandlingerne om en ny finanspolitisk hjælpepakke i USA.

Her er politikerne i stedet begyndt at fokusere på valgkampen frem mod præsidentvalget i november.

Dermed kan den orkan i det sydlige USA, der forstyrrede produktionen og dermed udbuddet mod slutningen af sidste uge, ikke holde priserne oppe.

Risikoen for nye nedlukninger grundet coronavirus, der tidligere på året smadrede efterspørgslen i markedet, vejer nemlig tungere i investorernes bevidsthed.

Risikoaversionen kan også ses i metalmarkedet, hvor særligt guld, der ofte benyttes som sikker havn af investorerne, stiger i pris.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1914,96 dollar mod i underkanten af 1900 dollar mandag eftermiddag.

Også de øvrige metaller er dog i fremdrift. På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 6754 dollar mod 6698 dollar mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder