Råvarer: Opec-nedskæringer løfter oliepriserne efter uge med prisfald

Udgivet den 24-05-2019  |  kl. 07:01  |  

Oliepriserne stiger fredag morgen oven på produktionsnedskæringer fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og en spændt stemning i Mellemøsten. Det sker efter en uge, hvor fyldte olielagre og frygten for global økonomisk opbremsning har været årsag til årets største prisfald.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 68,40 dollar mod 67,89 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 58,59 dollar mod 58,13 dollar torsdag eftermiddag.

- Der er fortsat flere udbudsrisici, mens spændingerne mellem Iran og USA fortsætter, hvilket kan forstyrre, skriver ANZ Bank ifølge Reuters.

Opec har siden årets begyndelse ifølge Reuters skåret i sin olieproduktion for at begrænse olieudbuddet og løfte priserne, mens USA's sanktioner mod Opec-medlemslandene Iran og Venezuela med al sandsynlighed vil skære yderligere i organisationens eksport af olie, skriver ANZ Bank ifølge Reuters.

Samlet set falder olieprisen for ugen. Michael McCarthy, der er chefmarkedsstrateg i CMC Markets skriver i en meddelelse ifølge Reuters, at stigende olielagre og en aftagende industriaktivitet har øget bekymringerne for den globale efterspørgsel.

Også i Asien er olielagrene fyldt, og der planlægges ifølge Reuters nu nedskæringer i raffinaderidriften, efter at marginen for de asiaske raffinaderier denne uge ramte deres laveste niveau for sæsonen siden finanskrisen.

Prisen på guld falder, mens kobberprisen stiger.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1283,64 dollar mod 1285,54 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 5948 dollar mod 5905,50 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder