Ringkjøbing Landbobank får flere påbud efter tilsynsbesøg

Udgivet den 04-07-2024  |  kl. 17:53  |  
Arkiv: Foto

Finanstilsynet var i april på inspektion hos Ringkjøbing Landbobank.

Det har nu udmøntet sig en en stribe påbud.

Der var tale om en såkaldt kreditinspektion, hvor formålet var at vurdere bankens risikovillighed ved bevilling af erhvervsudlån i forbindelse med ejendomsfinansiering, herunder at vurdere kvaliteten af bankens bevillingsgrundlag samt bankens tilgang til værdiansættelse af fast ejendom.

Det fremgår af en redegørelse fra Finanstilsynet.

Tilsynet noterer blandt andet, at bankens kreditpolitik i ejendomssager, der omfatter projektfinansiering samt udlejningsejendomme, ikke indeholder krav om positiv likviditet ved traditionel finansiering for alle relevante finansieringsformer.

Her har banken fået påbud om at tilpasse kreditpolitikken, så kravet til positiv likviditet ved traditionel finansiering fremgår klart for både boligudlejning, erhvervsejendomme og ejendomsudvikling.

- Eksponeringsgennemgangen viste, at banken også i praksis bevilliger eksponeringer med negativ likviditet ved traditionel finansiering. Bankens tilgang er udtryk for forhøjet risikorisikovillighed og følger ikke ledelsesbekendtgørelsen. Banken får derfor påbud om at sikre, at udlån bevilliges kreditmæssigt forsvarligt, skriver tilsynet om det andet påbud.

Et tredje påbud er givet for tilpasning af metoden til beregning af følsomhed ved faktisk og traditionel finansiering.

- Banken skal blandt andet sikre, at der udføres stresstest af rente, samt af lejeniveau, tomgang, drifts- og vedligeholdelsesomkostninger, skriver tilsynet.

Derudover har tilsynet set på bankens værdiansættelse af ejendomme, der som udgangspunkt sker ved brug af bankens eget ejendomsskema.

- Bankens brug af ejendomsskemaer sker ikke tilstrækkeligt struktureret og ensartet, og i flere tilfælde fremstod de mangelfuldt. Dette indebærer en risiko for, at den fastsatte værdi for ejendommene ikke er retvisende. Banken har fået påbud om at sikre korrekt værdiansættelse, herunder sikre at al relevant information om ejendommen indhentes, skriver tilsynet.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder