Rockwool frikendes for sanktionsbrud af Erhvervsstyrelsen

Udgivet den 28-03-2023  |  kl. 16:42  |  

Rockwool har ikke overtrådt sanktioner ved eksport til Rusland.

Sådan lyder konklusionen af Erhvervsstyrelsens undersøgelse.

Erhvervsstyrelsen har undersøgt Rockwools eksport af stenuld til Rusland siden 9. april 2022. I den forbindelse har styrelsen modtaget en række oplysninger fra stenuldsproducenten, herunder dokumentation for eksporterne såvel som interne dokumenter.

Videre oplyses det, at Erhvervsstyrelsen har videregivet Rockwools oplysninger om import til EU fra Rusland til Toldstyrelsen, da myndigheden er ansvarlig for importforbuddene i sanktionerne mod Rusland.

- På baggrund af de på sagen foreliggende oplysninger finder Erhvervsstyrelsen ikke anledning til at foretage sig yderligere i sagen. Erhvervsstyrelsen anser derfor sagen for afsluttet, fremgår det.

HELT SOM FORVENTET

Erhvervsstyrelsens konklusion er helt i tråd med Rockwools forventninger, meddeler stenuldsproducenten i en meddelelse.

- Som vi tidligere har udtalt, har Rockwool overholdt, og vil naturligvis fortsætte med at overholde alle Rusland-relaterede sanktioner. Rockwool arbejder med omfattende retningslinjer og kontrolforanstaltninger på dette område, siger topchef Jens Birgersson i en meddelelse.

- Erhvervsstyrelsens konklusion er derfor helt i tråd med vores forventninger, og vi er tilfredse med, at sagen nu er afsluttet, fortsætter den administrerende direktør.

Om Erhvervsstyrelsens videregivelse af oplysninger til Toldstyrelsen pointerer Rockwool, at der ikke er noget forbud mod import af stenuldsprodukter fra Rusland til EU, og at selskabet frivilligt indstillede al import af stenuldsprodukter fra Rusland i midten af 2022.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯