Rockwool/CEO: Er fortrøstningsfuld ved kapaciteten til resten af året

Udgivet den 16-05-2019  |  kl. 10:14  |  

Fra at Rockwool tidligere har været presset på kapaciteten på grund af stor travlhed, så er der kommet mere ro over det hele i årets første tre måneder på grund af et lavere aktivitetsniveau.

Den lavere aktivitet har gjort det muligt at lette trykket i enkelte steder af den samlede forretning, og det har gjort det mere komfortabelt at drive virksomhed for det danske isoleringsselskab, fortæller Jens Birgersson, der er administrerende direktør hos Rockwool.

Han er samtidig meget fortrøstningsfuld ved, at selskabet har den nødvendige kapacitet til resten af det igangværende år.

- Vi har uden tvivl kapaciteten til dette år, som jeg ser som et lidt mindre år end sidste år i forhold til vækst, siger direktøren.

For at fremtidssikre sig har Rockwool arbejdet på at bygge en ny fabrik i Rumænien, som ventes at stå klar senere i 2019, ligesom der i løbet af i år kommer yderligere kapacitet i Polen og yderligere kapacitet i Tyskland til næste år.

Herudover venter selskabet til næste år at åbne en ny fabrik i West Virginia, USA.

Foruden et mindre pres på kapaciteten har første kvartal for Rockwool været kendetegnet ved blandt andet højere priser på de råvarer, som selskabet skal bruge til sine isoleringsløsninger.

Jens Birgersson regner imidlertid med, at priserne vil falde mere til ro henover de kommende kvartaler.

- Der er stadig nogle prisstigninger frem mod fjerde kvartal sammenlignet med sidste år, men det kommer ikke til at være i samme grad, som vi så det i første kvartal i år, siger Rockwool-topchefen.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
6,36%
 
14:06:01

 
4,32%
 
16/08/19

 
2,21%
 
14:06:01

 
0,16%
 
14:06:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder