Rusland rygtes parat til skære olieproduktionen

Udgivet den 03-04-2020  |  kl. 14:42  |  

Oliepriserne fortsætter fredag opturen, efter meldinger om at Ruslands oliesektor er klar til at aftale produktionsnedskæringer sammen med Saudi-Arabien og andre store producenter, hvilket sker i et forsøg på at bremse kollapset i oliepriserne.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til fem personer med kendskab til sagen.

Rusland vil måske aftale en trevejsaftale med Saudi-Arabien og USA, siger fire kilder.

Prisen på en tønde brent-olie er fredag ved 14.30-tiden steget til 34,15 dollar fra 28,25 dollar ved 8-tiden fredag morgen og 30,5 dollar ved 17-tiden torsdag. Brent-prisen var kortvarigt torsdag dog også oppe over 36 dollar per tønde, efter at Donald Trump tweetede, at Rusland og Saudi-Arabien var parat til at skære olieproduktionen med 10 mio. tønder om dagen.

Siden slutningen er februar er prisen dog faldet fra lige under 60 doller per tønde. En stor del af nedturen ramte markedet, da det i marts ikke lykkedes for Opec+ at blive enige om nedskæringer.

Saudi-Arabien indledte siden en priskrig, hvilket forstærkede nedturen, som har ramt den amerikanske olieproduktion hårdt og skabt frygt for massefyringer i den industri. Derfor har Donald Trump også en stor interesse i at få aftaler på plads, selv om de lave oliepriser omvendt er positivt for de amerikanske forbrugere, når de skal til tankstationerne.

Rusland er en af de allierede i Opec+, mens USA ikke er en del af det selskab.

En løsning på olienedturen kan komme mandag den 6. april, hvor Opec+ holder en ekstraordinær telekonference med henblik på at løfte priserne.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder