Råvarer: Olieprisen genvinder momentum efter dyk midt på ugen

Udgivet den 09-08-2024  |  kl. 09:08  |  

Prisen på det sorte guld stabiliserer sig fredag efter en mindre dukkert onsdag.

Fredag morgen koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 79,27 dollar mod 78,86 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI olie handles samtidig i 76,34 dollar mod 76,02 torsdag.

At prisen stabiliserer sig, ses som et som tegn på ny håb om modstandsdygtighed på det amerikanske arbejdsmarked.

Men i baggrunden ligger situationen i Mellemøsten fortsat og truer. USA, Qatar og Egypten efterlyser en ny runde af våbenhvileforhandlinger for at afslutte krigen i Gaza, mens regionen forbereder sig på et forventet iransk angreb på Israel, skriver Bloomberg News.

Olieprisen er gået op, efter at den europæiske referenceolie mandag faldt til det laveste i syv måneder. Og det ser ud til, at fire ugers tab er stoppet med en lukning af det største oliefelt i Libyen, den sjette uge i streg med fald i de amerikanske olielagre og med Ukraines indtrængen i Rusland.

Afslutningen på højsommerens køresæson i USA og den planlagte tilbagevenden af OPEC+ produktion fra næste kvartal er en negativ faktorer, der skal gradvist skal prissættes, påpeger analytiker Gao Jian hos Qisheng Futures Co. overfor Bloomberg.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld torsdag morgen 2420,99 dollar mod 2413,89 dollar torsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Natural Resources❯