Råvarer: Oliepriserne falder på stilstand i forhandlinger mellem Israel og Hamas

Udgivet den 09-07-2024  |  kl. 07:02  |  

Oliepriserne fortsætter tirsdag morgen ned for anden dag i træk, idet forhandlinger mellem Israel og Hamas ikke ser ud til at skride fremad. Prisfaldene begrænses af, at en storm, der ramte et olieproducerende knudepunkt i Texas, ikke gjorde så meget skade, som markedet havde forventet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 85,51 dollar mod 86,21 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 82,08 dollar mod 82,68 dollar mandag eftermiddag.

Udbudsbekymringerne forbundet med stormen blev lettet markant af, at stormen ifølge nyhedsbureauet Reuters har efterladt størstedelen af energiinfrastrukturen uskadt. Dog er evakueringer af olieraffinaderier og lukninger af produktionsfaciliteter som følge af stormen fortsat med til at lægge et opadgående pres på oliepriserne.

Markedsaktører holder skarpt øje med situationen i Mellemøsten, da en potentiel våbenhvile i Gaza vil lette bekymringer om forstyrrelser i det globale udbud af råolie. Ifølge amerikanske repræsentanter, der er til stede ved forhandlingerne mellem Israel og Hamas, har en aftale om våbenhvile stadig lange udsigter.

Samtidig afventer markedet offentliggørelsen af inflationsdata for USA, der i tilfælde af faldende prisstigninger kan øge sandsynligheden for en rentenedsættelse i september. En rentenedsættelse vil styrke den økonomiske aktivitet og deraf olieefterspørgslen.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 2367,97 dollar mod 2373,33 dollar mandag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Sebastian Grünfeld

Tags:  Natural Resources❯