Torsdagens aviser med Danske Bank, TDC og GN

Udgivet den 28-12-2017  |  kl. 06:32  |  

NILFISKS NYE AKTIVISTINVESTOR GAV URO HOS TOPCHEF

Kapitalfonden Primestone vil fusionere Nilfisk med amerikanske Tennant. Fonden gik på samme måde ind i det britiske selskab Johnson Service Group i 2015. Topchefen var skeptisk, men er nu tryg ved ejerskabet. (Forside, side 6-7)

PRESSET VINDMØLLELEVERANDØR SKÆRER 100 MIO AF GÆLDEN

Pengene er fosset ud af kassen hos vindmølleleverandøren Hydratech Industries i flere år i træk, og samtidig har gælden vokset sig større og større. Koncernen, der er ejet af kapitalfonden BWB Partners, barberer nu millioner af gælden til banken og får tilført ny egenkapital. (Side 8)

PENSIONSSELSKAB BLIVER EN STØRRE SPILLER I LÅN TIL FIRMAER

Pensionsselskaber vil stå for mere og mere finansiering til dansk erhvervsliv. Det siger Pensiondanmark-topchef Torben Möger Pedersen. Tilsynsformand er klar til at udvikle finansieringsmulighederne. (Side 10)

TDC VIL HAVE FLERE TIL AT ARBEJDE HJEMME I FERIEN

En femtedel af dem, der arbejder mellem jul og nytår, arbejder hjemmefra, viser en undersøgelse fra TDC Erhverv. "Spis frokost med ungerne i stedet for kollegaerne", opfordrer koncernchef i TDC Erhverv. (Side 12)

DANSKE BANK IGEN UPOPULÆR I USA FOR ISRAELSK BOYKOT

Danske Bank er igen kommet på "den sorte liste" i en amerikansk delstat. New Jersey dropper investeringer i Danske Bank, efter banken har tilføjet to israelske virksomheder til listen over uetiske investeringer. (Side 14)

KAPITALFORVALTER VOKSER MED 3 MIA OG FÅR NYE AKTIONÆRER

I 2017 har Artha øget forvaltningsformuen med 3 mia. kr. til over 9 mia. kr. Samtidig er kapitalforvalterens ejerkreds næsten femdoblet. (Side 20)

VISMÆND VIL DROPPE TOPSKAT FOR UDLÆNDINGE I FEM ÅR

Vismændene foreslår, at højtlønnede udlændinge slipper for topskat i deres første fem år i Danmark. Ifølge vismand Torben Tranæs er der frem mod 2025 brug for yderligere 70.000 personer på arbejdsmarkedet. DF er ikke med på ideen, mens Venstre kalder det "et fint mål", der ikke er politisk gangbart. (Side 23-24)

PANDORA STORMER AFSTED I KINA

2017 har været det hidtil bedste år for Pandora i Kina. For efter en forsigtig start for godt tre år siden har den danske smykkegigant fået ganske godt fat i markedet og langer nu de velkendte armbånd med glitrende charms over disken i 150 butikker rundt omkring i landet. (Side 24)

BERLINGSKE BUSINESS

OP MOD 130.000 HUSSTANDE SLIPPER FOR TVUNGNE TV-PAKKER

Fra nytår gælder loven om frit tv-valg også for husstande med såkaldte sløjfeanlæg. Dermed får tusindvis af danskere mulighed for at opsige tv-pakker, de ikke ønsker. Det kan udløse en besparelse på tusindvis af kroner. (Forside, side 4-5)

TRÅDLØSE ØREPROPPER FRA DANSKE GN ER NÆSTSTØRST I VERDEN

Teknologisk avancerede trådløse ørepropper til mobiltelefoner har på rekordtid taget en ordentlig bid af markedet for hovedtelefoner. Det danske Jabra-mærke, som produceres af GN Audio i GN-koncernen, ligger lunt med i førerfeltet og holder distancen til store konkurrenter som Motorola og Samsung, mens Apple ikke er sådan lige at overhale. (Side 6)

TOPCHEFEN OM TDC'S UDFORDRINGER OG FREMTID

TDC's topchef, Pernille Erenbjerg, tager livtag med de store spørgsmål om telekoncernens fremtid, signalnedbruddet nytårsaften for snart et år siden og seerflugt. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

STATEN AFVISER TILBUD PÅ AKTIER I LUFTHAVN

Den danske stat har takket nej til det tilbud, den tidligere på måneden fik på sine aktier i Københavns Lufthavne, og som kunne indbringe statskassen 17,5 mia. kr. Det oplyser Finansministeriet til Københavns Lufthavne, der har bragt meddelelsen videre til fondsbørsen. (Side 3)

INTERNE DOKUMENTER AFSLØRER DRAMA BAG POSTFUSION

De danske skatteydere sagde farvel til en milliardgevinst og goddag til en kriseramt postfusion, da den daværende borgerlige regering i 2009 fik Postnord-fusionen på plads. (Side 6-7)

SØSTRENE GRENE EROBRER VERDEN MED FLERE OG STØRRE BUTIKKER

Søstrene Grene har det seneste år åbnet 49 nye butikker i en række lande og ruster sig til mere vækst. Men det er uden online-handel. (Side 8-9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  newspaper❯