Salg af Otometrics og nyt strategisk partnerskab med Natus Medical Inc.

Udgivet den 25-09-2016  |  kl. 17:29  |  

GN Hearing og Natus Medical Incorporated (herefter Natus) har i dag indgået en aftale, hvorved ejerskabet af GN Otometrics overgår fra GN Hearing til Natus.

Salget vil yderligere styrke GN Hearings fokus og strategiske retning som et dedikeret høreapparatselskab, med GN Hearing i en unik position til at fortsætte med at levere industriførende vækst og lønsomhed.

Som led i salget af GN Otometrics, har GN Hearing og Natus indgået et strategisk partnerskab om at samarbejde om fremtidig teknologi, produktudvikling og kommercialisering. Derudover vil verdens første komplette digitale ørescanning-løsning, OTOSCAN, blive fuldt kommercialiseret af Natus med fremtidige royalties til GN Hearing.

"Aftalen med Natus understreger GNs dedikerede høreapparatstrategi samt GN Hearings fokus på strategiske partnerskaber, hvilket senest er afspejlet i aftalen med Audigy Group i Nordamerika. Det strategiske partnerskab vil gavne GN Hearing og Natus, navnlig i forbindelse med den innovative OTOSCAN teknologi som vil blive lanceret næste år. Jeg er desuden sikker på, at GN Otometrics og dets medarbejderne vil drage fordel af at være en del af den store Natus gruppe og af Natus' dokumenterede evne til at integrere nye virksomheder", siger Anders Hedegaard, CEO i GN Hearing.

Natus (USD 376 millioner i omsætning i 2015, noteret på Nasdaq i Nordamerika: BABY) er en førende leverandør af produkter og ydelser til sundhedsplejen, der anvendes til screening, undersøgelser, behandling, overvågning og sporing af almindelige medicinske lidelser inden for neurologisk dysfunktion, epilepsi, søvnforstyrrelser, nyfødte pleje, høretab og balance samt mobilitetslidelser.

"Kombinationen af Natus og Otometrics skaber en global leder inden for test af hørelse, hørescreening samt vurdering af balance. Otometrics-brandet vil supplere vores nuværende portefølje og vil yderligere øge vores samlede vækstpotentiale," siger Jim Hawkins, Præsident og CEO i Natus.

Den samlede købspris udgør USD 145 millioner som Natus betaler kontant på gældfri basis. Gennemførslen af transaktionen er betinget af myndighedernes godkendelse og forventes at finde sted i slutningen af 2016.

Opdaterede finansielle forventninger 2016

Fra 3. kvartal 2016 vil GN Otometrics blive behandlet som et aktiv bestemt for salg med en særskilt linje i resultatopgørelsen kaldet Resultater fra ophørende aktiviteter under årets resultat.

I overensstemmelse hermed opdateres GN Hearings EBITA forventning til 2016 eksklusiv GN Otometrics til omkring DKK 1.100 millioner før transaktionsomkostningerne i løbet af året. Transaktionsomkostningerne for året 2016 udgør anslåede DKK 20 millioner relateret til frasalget af GN Otometrics og DKK 22 millioner relateret til opkøbet af Audigy Group. Den tidligere EBITA forventning på DKK 1.200 million var inklusiv GN Otometrics.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Peter Justesen                                                       Michael Nass Nielsen
VP - Investor Relations & Treasury                       IR Manager
GN Store Nord A/S                                                 GN Store Nord A/S
Tel: +45 45 75 87 16                                               Tel: +45 45 75 02 40

Vedhæftede filer:

Appendiks kvartalsvis finansielle resultater.pdf

Medd 58 - Salg af Otometrics og nyt strategisk partnerskab.pdf

Udgivet af: NPinvestordk

Relaterede nyheder