SAS/Sydbank: Billetpriserne påvirkes ikke af konkurrents udfordringer

Udgivet den 21-03-2018  |  kl. 11:38  |  
Arkiv: Foto

Der er ikke udsigt til højere priser på flybilletter på SAS' markeder, til trods for at Norwegian har problemer med indtjeningen.

Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, i en analyse.

- Norwegians indtjening er på katastrofekurs, men en markant stigning i billetpriserne ligner ikke en integreret del af Norwegians løsning på indtjeningskvalerne, siger Jacob Pedersen i analysen.

Det norske lavprisluftfartsselskab har gennemført den emission, som selskabet flagede for tirsdag.

Salget er sket med stor rabat i forhold til tirsdagens lukkekurs, og samtidig vil Norwegian nu sælge endnu flere aktier til samme lave kurs, fremgår det af en meddelelse fra natten til onsdag. Det sker, efter at den første emission blev overtegnet, oplyser Norwegian.

Det er en "finansiel nødlanding", som Jacob Pedersen kalder "stort set perfekt udført."

- Med kapitalforhøjelsen køber Norwegian sig dermed tid til at få indtjeningsudviklingen under kontrol - men ikke nødvendigvis lang tid. Der er stadig behov for et markant indtjeningsløft hos Norwegian, hvis selskabet skal udleve vækstambitionerne, siger aktieanalysechefen.

Han påpeger, at Norwegians finansielle position kunne føre til dyrere flybilletter på udvalgte ruter, som kunne være til gavn for konkurrenten SAS. Men det virker ikke til, at det er en strategi, det norske selskab har forfulgt, pointerer han.

Det signalerer, at der er grænser for, hvor meget selskabet vil sætte priserne i vejret.

- Dermed tyder meget på, at prisstrukturerne, som vi kender dem i dag på SAS' markeder, ikke bliver ændret nævneværdigt i slipstrømmen på Norwegians kapitalforhøjelse, siger han.

Ved tirsdagens emission oplyste Norwegian, at omkostningerne til brændstof har været så høje, at selskabet samtidig også nu løfter prognosen for enhedsomkostningerne i hele regnskabsåret en smule.

Ifølge Norwegian har brændstofpriserne i 2018 hidtil været cirka 12 pct. højere, end selskabet havde indregnet i sin prognose. Samtidig er euro cirka 8 pct. stærkere, end det umiddelbart var indregnet i Norwegians forventninger.

Sydbank gentager anbefalingen "køb" af SAS.

/ritzau/FINANS

Mathias Hagemann-Nielsen

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder