Schweizisk høreapparatgigant rammer plet på toplinjen

Udgivet den 22-05-2018  |  kl. 07:37  |  
Aktie tabel

Kombinationen af organisk salgsvækst og tilført omsætning fra selskabsopkøb har sørget for et stigende salg hos den schweiziske høreapparatproducent Sonova, der i regnskabsåret 2017/18 solgte som ventet i markedet.

Tirsdagens regnskab for den forskudte periode viser en omsætning på 2,65 mia. schweizerfranc (16,81 mia. kr.), mens der blandt analytikerne var ventet et salg på 2,66 mia. schweizerfranc (16,88 mia. kr.) ifølge Bloomberg News. Året før lød omsætningen på 2,40 mia. schweizerfranc (15,23 mia. kr.).

Bag det forgangne års salgsfremgang ligger der ifølge Sonova en organisk salgsvækst på 3,8 pct., mens opkøb har bidraget med en salgsvækst på 6,0 pct.

For driftsindtjeningen, EBITA, endte det med et plus på 552 mio. schweizerfranc (3,5 mia. kr.), hvilket var en stigning på 15 pct. sammenlignet med året forinden, hvor driftsoverskuddet lød på 481 mio. schweizerfranc (3,1 mia. kr.).

- Dagens resultater demonstrerer fordelene ved vores konsekvente strategiimplementering og afspejler den løbende succes i Sonovas innovative produktportefølje.

- Vores fulde produktpipeline og vores brede globale tilstedeværelse på tværs af alle kanaler gør os i stand til at bevæge os endnu tættere på forbrugeren og sætter os på en klar vej for vedvarende rentabel vækst, siger Arnd Kaldowski, administrerende direktør for Sonova, i en kommentar til regnskabet.

For det nye regnskabsår regner Sonova med en samlet omsætningsvækst på mellem 2 og 4 pct., mens driftsoverskuddet ventes at stige 6 til 9 pct.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder