Seniorstrateg: Inflationstal er sidste store pejlemærke før rentemøde

Udgivet den 10-09-2024  |  kl. 15:00  |  

Investorerne er spændte på de amerikanske inflationstal, som offentliggøres onsdag. Tallene vil være investorernes sidste store pejlemærke før næste uges rentemøde i den amerikanske centralbank, og det kan få stor betydning for aktierne, mener Sofie Manja Eger Huus, seniorstrateg i Danske Bank.

Tallene kommer, efter sidste uges jobrapport, som viste en svagere end ventet jobvækst i USA i august: Jobrapporten gav ikke endegyldige svar på, om vi er på vej ind i en recession, og hvor meget Federal Reserve har tænkt sig at røre ved renten i næste uge, skriver seniorstrategen i en kommentar tirsdag.

- Investorerne kommer til at tage imod de nye inflationstal på en helt anden måde end for bare 3 måneder siden. Fokus kommer til at være på, om inflationstallene viser en amerikansk økonomi, der stille og roligt er på vej ned i gear, eller om økonomien er ved at falde ud over afgrunden. Inflationsfrygten i markedet er blevet erstattet af bekymringer om en recession, skriver hun.

Et lidt lavere end forventet inflationstal kan styrke troen på en større rentesænkning fra Federal Reserve, mens en betydeligt lavere inflationstal kan kickstarte recessionsfrygten og påvirke aktiemarkedet negativt, skriver seniorstrategen.

På den anden side vil et højere end ventet inflationstal ikke nødvendigvis gå udover aktierne, da det vidner om en vis portion styrke i amerikansk økonomi. Til gengæld vil det skyde den store rentesænkning fra Federal Reserve til hjørne, skriver Sofie Manja Eger Huus.

.\\˙ MarketWire

Frederik Olling Milbæk

Tags:  macro❯  USA❯ 

Seneste nyheder