Smallcap DK Q1: Underskud forårsaget af volatile aktiemarkeder

Udgivet den 19-04-2018  |  kl. 14:54  |  
Arkiv: Foto

Investeringsselskabet Smallcap Danmark kom ud af årets første kvartal med en lille underskud før skat. Det var forårsaget af volatile aktiemarkeder, der primært var drevet af frygt for en global handelskrig.

Det fremgår af selskabets regnskab, der er offentliggjort torsdag eftermiddag.

Smallcap Danmark kom ud af første kvartal med et negativt resultat før og efter skat på 0,8 mio. kr. mod et overksud på 8,3 mio. kr. i samme periode sidste år. Selskabet oplyser, at resultatet svarer til en negativ egenkapitalforrentning før og efter skat på 0,3 pct. mod en positiv på 2,6 pct. i samme periode året før.

Smallcap Danmarks forrentning af egenkapitalen klarede sig generelt dårligere end stigningen i indekset OMXCXC20, der dækker over små og mellemstore selskaber uden for C20-indekset, men bedre end de resterende indeks, selskabet sammenligner sig med.

Forventningen til aktiemarkederne i 2018 er uændret på trods af en meget volatil start på året.

- Det synes fortsat fornuftigt med en betydelig eksponering af aktier, selv om der må forventes periodiske udsving hen over året, skriver selskabet i regnskabet.

Samtidig skriver selskabet, at bestyrelsen i løbet af andet kvartal i 2018 påtænker at afhænde aktierne i Egetæpper og Rias ved hel eller delvis udlodning til aktionærerne samt en udbetaling af ekstraordinært udbytte på 15 kr. per aktie indenfor den nærmeste fremtid.

Tabel for Smallcap Danmarks regnskab for første kvartal af 2018:

Mio. kr. Q1 2018 Q1 2017
Investeringsresultat 0,0 4,3
Finansielle poster (netto) -0,0 -0,5
Resultat før skat -0,8 8,3
Nettoresultat -0,8 8,3

Smallcaps forventninger til 2018:

Mio. kr. Ved Q1 2018 Før Q1 2018
Nettoresultat fastholder Resultat som vil afhænge af udviklingen i Egetæpper, Rias og Investeringsforeningen Smallcap Danmark

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  Report❯  Shares❯  main text❯ 

Relaterede nyheder