SP Group/CEO: Nedturen for dollar kommer til at ramme os

Udgivet den 23-08-2017  |  kl. 15:20  |  

Svækkelsen af dollaren hen over sommeren risikerer at bremse den europæiske vækst og kan dermed også påvirke afsætningsmulighederne for en virksomhed som SP Group, som sælger plastprodukter til industri- og medicoselskaber.

Det siger SP Groups administrerende direktør, Frank Gad, til Ritzau Finans efter selskabets regnskab for første halvår, som viste markant vækst i både omsætning og indtjening.

- Det bekymrer mig, at dollaren er faldet hen over sommeren. Det tror jeg vil påvirke den europæiske økonomi og vores kunders muligheder for at eksportere deres varer ud af Europa. Dermed vil det også have en negativ afsmitning på os, siger Frank Gad.

Hidtil har 2017 budt på flot vækst for SP Group, som omsatte for 501,3 mio. kr. i andet kvartal mod et salg på 379,2 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Set over halvåret blev omsætningen 978,2 mio. kr. mod 728,7 mio. kr. i første halvår 2016.

- Vi har nogle fremragende kunder, og de har haft succes med de ting, de arbejder med. Og så har de købt noget mere hos os, og det er vi glade for, lyder den simple forklaring fra Frank Gad.

Og udviklingen er realiseret trods mange markedsudfordringer.

- Første halvår har været præget af en masse ballade og uro på valutamarkederne og om den politiske agenda i hele verden. Der har været fluktuerende råvarepriser, valutakurser, terrorangreb og alt muligt andet. Alligevel har forretningen udviklet sig fornuftigt, konstaterer han.

I første halvår har SP Group haft en organisk vækst på 11,6 pct., mens den i andet kvartal isoleret set "blot" var på 4,6 pct. En del af forklaringen er dog, at påsken i år faldt i andet kvartal mod i første kvartal sidste år.

- Det laver fnidder-fnadder mellem de to kvartaler. Det er den væsentligste del af det, og derfor havde vi en ekstremt stor organisk vækst i første kvartal og en lavere organisk vækst i andet kvartal.

- Hvis du korrigerer og flytter en uges omsætning fra det ene kvartal til det andet, så er det ikke nær så grelt. Men derudover må vi også sige, at den enorme optimisme og eufori, der var i verdensøkonomien i de første måneder af året, ligesom er feset ud igen, siger direktøren.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯ 

Seneste nyheder