Spar Nord håber ikke på hurtig DAB-gevinst - citat

Udgivet den 04-03-2019  |  kl. 06:35  |  
Arkiv: Foto

Spar Nord fremsatte fredag et købstilbud på Danske Andelskassers Bank (DAB), som vurderer finanskoncernen til en værdi af 1127 mio. kr., svarende til en præmie på 19 pct. i forhold til lukkekursen torsdag.

Selv om Spar Nord i forvejen ejer 31 pct. af aktierne i banken, så er buddet ikke givet for at lokke en anden køber frem og sikre en kursgevinst ved et salg.

Det skriver Finans.

- Det er ikke vores plan at fremprovokere noget. Vi ønsker sådan set at købe banken, siger administrerende direktør i Spar Nord, Lasse Nyby, til Finans.

Topchefen havde dog foretrukket en aftale om en sammenlægningen frem for det frivillige købstilbud, men de to bankers ledelser har ikke kunnet blive enige om det.

- Havde vi følt, at der var mere lydhørhed over for vores ønsker om at komme i en tættere dialog omkring en fusion, så havde vi selvfølgelig ikke gjort det.

Udover Spar Nord tæller ejerkredsen i DAB navne som Købstædernes Forsikring og AP Pension samt to lokale fonde, der samlet sidder med 26 pct. af aktierne.

DAB står i forbindelse med Nykredits annoncerede køb af Sparinvest til en gevinst på 182 mio. kr., som banken, oplyste den fredag, vil anvende på nye partnerskaber og nye filialer i Odense og København, og DAB lod desuden forstå, at den ønsker at indgå i ligeværdige "konsolideringsmuligheder".

Den melding, forklarer Lasse Nyby til Finans, betød, at Spar Nord valgte at lægge sit bud på DAB fredag.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder