STG: Lukker produktion i Tucker - omk. på 120 mio kr i år

Udgivet den 18-10-2019  |  kl. 06:43  |  

Scandinavian Tobacco Group (STG) har valgt at lukke et af sine 12 produktionssteder, hvilket i 2019 vil koste 120 mio. kr. ekstra på de særlige omkostninger.

Det oplyser Scandinavian Tobacco Group til fondsbørsen torsdag aften.

Det er produktionsfaciliteten i Tucker i Georgia, USA, som med udgangen af 2020 skal være lukket ned. Nedlukningen vil løbende spare koncernen for mere end 20 mio. kr. om året, når den er gennemført, men samtidig tager koncernen en engangsomkostning på 120 mio. kr. i 2019 i forbindelse med nedlukningen.

Desuden vil tobakskoncernen investere omkring 30 mio. kr. i tre andre produktioner i Assens, Holstebro og Santiago i Den Dominikanske Republik, som skal overtage produktionen fra Tucker.

- Anlægget i Tucker producerer varemærker inden for koncernens porteføljer af pibetobak, finskåren tobak og mindre cigarer. Da markederne for disse produkter er faldende, er der opstået overskydende kapacitet på Scandinavian Tobacco Groups fabrikker, forklare koncernen sine planer.

Beslutningen om at lukke produktionen i Tucker ned påvirker ikke Scandinavian Tobacco Groups overordnede forventninger, men ændrer dog på prognosen for de særlige omkostninger, som nu ses lande på 205 mio. kr. mod tidligere 85 mio. kr. - eksklusiv omkostningerne i forbindelse med opkøbet af Royal Agio.

20 mio. kr. af de særlige omkostninger ses have likviditetseffekt i 2020. Desuden vil nedlukningen af anlægget i Georgia medføre "ikke-likviditetskrævende nedskrivninger" på cirka 100 mio. kr., oplyses det.

- Mulige indtægter fra salg af grund og bygninger er ikke medregnet i ovennævnte tal, skriver koncernen også i sin meddelelse.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen