Storinvestor dropper stop for Danske Bank-investering - citat

Udgivet den 14-11-2018  |  kl. 12:44  |  
Arkiv: Foto

MP Pension har i en periode haft et stop for investeringer i Danske Bank, men karantænen ophæves nu, efter at bankens hovedaktionær, A.P. Møller Holding, har presset på for ændringer i bestyrelsen.

Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans.

- Det betyder for os, at der er etableres et solidt grundlag for at finde den rette direktør med de rette værdier, der kan genskabe tilliden til banken. Vi kvitterer med at ophæve vores karantæne, siger direktør Jens Munch Holst til mediet.

I sidste uge krævede A.P. Møller Holding, at en ekstraordinær generalforsamling hurtigst muligt bliver afholdt for at gennemtvinge et tidligt skifte i bestyrelsen. Den afholdes 7. december, annoncerede Danske Bank onsdag.

Her går den nuværende bestyrelsesformand, Ole Andersen, af, ligesom Jørn P. Jensen også udtræder af bestyrelsen. I stedet er Karsten Dybvad, der er administrerende direktør i Dansk Industri, og Jan Thorsgaard Nielsen fra A.P. Møller Holding indstillet til de ledige poster.

MP Pension har aktier for cirka 370 mio. kr. i Danske Bank. En aktie i banken koster onsdag ved 12.30-tiden 142,25 kr. efter en stigning på 0,9 pct.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder