Storinvestorer tror ikke på den nuværende strategi - citat

Udgivet den 28-05-2018  |  kl. 06:36  |  
Maersk

Efter forrige uges kursdyk på 8,9 pct. i kølevandet på regnskabet for første kvartal breder utilfredsheden sig blandtde store investorer i A.P. Møller-Mærsk.

Det skriver Børsen.

Flere tvivler på, om Mærsk er klar til at sætte en ny kurs, når der ikke er styr på kerneforretningen. Kvartalsregnskabet viser, at omkostningerne per fragtet container steg med 8,6 pct., og at Mærsk nu vokser mindre end markedet generelt.

- Vi sidder og ser på, at de ikke kan beskytte sig mod et cyberangreb, og de kan ikke få deres skibe til at sejle til tiden. Så hvorfor skal de så påtage sig en mere kompliceret opgave? Hvorfor er de de rette til det? Det, tror jeg, markedet har svært ved at forstå, siger Karsten Lund Søndermølle, portføljeforvalter i Bankinvest, der har investeret 500 mio. kr. i Mærks, til Børsen.

Børsen har også været i kontakt med en anden stor investor, som ønsker at være anonym, der har investeret 300 mio. kr. i Mærsk, og som tvivler på selve præmissen bag strategien. Investoren udtrykker også, at det er illusorisk at tro, at Mærsk om containerrederi kan frigøre sig fra fragtraterne.

Mærsks B-aktie er faldet med 14,9 pct. siden Jim Hagemann Snabe tiltrådte som formand, skriver avisen.

/ritzau/FINANS

Lizette Knudsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder