Svære lønforhandlinger i vente hos Volkswagen - aktien bakker

Udgivet den 25-09-2024  |  kl. 16:25  |  

Der er lagt op til svære forhandlinger mellem ledelsen i Volkswagen og de ansatte, der onsdag er gået i gang med lønforhandlinger.

Fagforeningsledere truer med strejker og har advaret Volkswagen mod at lave en "historisk fejltagelse", hvis Europas største bilproducent går efter fyringer og fabrikslukninger i Tyskland.

Det skriver Reuters.

Og bagtæppet for lønforhandlingerne har ikke været for gode, set hverken fra arbejdsgiver eller arbejdstagers side. VW har luftet mulighed for fabrikslukninger, som - hvis det sker - vil være første gang i bilkoncernens historie.

Den tyske fagforening IG Metall skal forhandle nye overenskomster for VW's 130.000 ansatte i Tyskland, efter at bilkoncernen i denne måned opsagde aftaler, der ellers har sikret beskæftigelsen på seks af dens fabrikker i det vestlige Tyskland siden midten af 1990'erne.

IG Metall truer nu med strejker fra starten af december og insisterer på en lønstigning på 7 pct.

- En god hyrde passer på sine får og holder dem samlet. Volkswagens hyrde truer med at rive huden af deres kroppe og derefter smide dem ud i en orkan, har IG's chefforhandler, Thorsten Groeger, ifølge Reuters sagt til arbejderne uden for forhandlingslokalet i Hannover.

Volkswagen er Europas største bilkoncern, og er ikke den eneste, der har det svært.

BMW har skruet ned for forventningerne til 2024. Her er årsagen til dels stoppede leverancer og tekniske tiltag forbundet med det integrerede bremsesystem IBS, som producenten får fra en underleverandør. Disse forhold vil få en negativ effekt på salget i andet halvår.

Og i sidste uge nedjusterede Mercedes-Benz forventningerne markant til hele året. Her var det tilbageholdne kinesere og forretningen her, der var årsagen til, at resultaterne ventes at lande en del lavere end tidligere ventet.

En aktie i Volkswagen bakker 1,4 pct. onsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯