Sydbank: Hjælpende hånd fra den kinesiske centralbank

Udgivet den 13-03-2020  |  kl. 13:31  |  

Den kinesiske centralbank, Peoples Bank of China, har fredag sænket bankernes reservekrav med 0,50-1,00 pct.point, hvilket sker for at frigive kapital i bankerne til at øge udlånene. Det skriver Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel.

Ifølge de officielle tal har Kina haft held til at inddæmme af virusset, og det har betydet, at fokusset fra de kinesiske myndigheder i stigende grad har været på at genåbne økonomien.

- Ifølge de aktivitetsindikatorer, som vi følger som kul- og elproduktion, tyder det på, at økonomien nu opererer på omtrent 75 pct. af fuld styrke, skriver Sydbanks makroanalytiker i en kommentar.

De seneste dage har budt på panikstemning på de finansielle markeder, men samme brandudsalg har der bestemt ikke været på de kinesiske børser, pointerer Mathias Dollerup Sproegel, der fremhæver, at de kinesiske aktiemarkeder i år kun er faldet med 5 pct. Det skal sammenlignes med de massive kurstæsk, som vi har set i USA og Europa på 25-30 pct.

- Det er vores overbevisning, at investorerne har søgt mod kinesiske aktier, fordi landet angiveligt har fået bugt med virusset og samtidig formået at genåbne økonomien uden, at smitten er accelereret igen, skriver Sydbanks makroanalytiker, der vurderer, at rettidige og målrettede pengepolitiske tiltag som i dag også har været med til at holde hånden under økonomien.

Sydbank vurderer dog, at det ikke er slut med benspænd til den kinesiske økonomi, hvor første kvartal ventes at være ramt. Det kunne også aflæses i PMI-indeksene, der i februar aftog til de laveste niveauer nogensinde.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  macro❯  Kina❯ 

Relaterede nyheder