Sydbank: Kursfald fra coronavirus bliver købsmulighed for investorerne

Udgivet den 28-01-2020  |  kl. 07:39  |  

Det kinesiske coronavirus har sat sig i markedet, men trods risikoaversion og kursfald får det ikke Sydbank til at ændre analyseholdning, da kursfaldene ifølge banken kan være et vindue for investorerne.

Det skriver banken i en analyse tirsdag.

- Her og nu er det mest sandsynlige udfald, at kursfald kan blive en købsmulighed snarere end en forløber for en accelereret global økonomisk nedtur, skriver Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef ved Sydbank, i analysen.

Banken ændrer hverken på sine såkaldte stemnings- eller afkastbarometre. Aktieanalysechefen hæfter sig ved, at overdreven nervøsitet i markedet kan forbedre afkastspotentialet i regioner som Fjernøsten, og at virusudviklingens efterdønninger også var forventelige.

- I forvejen var aktiemarkedsinvestorerne så småt ved at miste jordforbindelsen efter massive kursstigninger siden oktober. En pludselig opstået usikkerhed, som coronavirusset repræsenterer, må nødvendigvis avle en modreaktion, skriver han.

Coronavirusset, som udbredte sig fra Wuhan i Kina og indtil videre har slået 106 mennesker ihjel, kommer til at være toneangivende i den kommende tid på aktiemarkedet, lyder vurderingen.

- Investorerne må forvente, at det daglige nyhedsflow om spredning af coronavirus og nye observationer om dets udbredelse og dødelighed bliver retningsgivende for humøret på aktiemarkedet, fremgår det af analysen.

Verdenssundhedsorganisationen WHO oplyste for første gang den 12. januar om et udbrud med coronavirusset, og virusset har siden spredt sig til blandt andet Tyskland og Frankrig.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder