TDC/SHB: Presset af lave priser og stigende renter

Udgivet den 30-03-2017  |  kl. 09:00  |  
Arkiv: Foto

Svenske Handelsbanken ser ikke umiddelbart noget stort lys i aktierne i teleselskabet TDC. Det fremgår af en analysekommentar, hvor banken blandt andet peger på fortsat prispres og højere renter som negative faktorer for TDC.

Handelsbanken fastholder på den baggrund den negative anbefaling "reducer" af TDC samt kursmålet 32 kr. Banken ser i stedet større potentiale i flere af TDC's konkurrenter.

- Det skyldes ikke mindst selskabets høje gearing, svage indtjeningsudsigter, lave udbyttebetalinger og en relativ høj prisfastsættelse. Disse faktorer gør, at vi synes, at TDC aktien er forholdsvis uinteressant, og vi anbefaler, at man kigger efter andre selskaber i den nordiske telesektor, skriver Handelsbanken.

Banken peger blandt andet på stigende obligationsrenter og investorernes søgen efter mere cykliske aktier gennem den seneste periode som forklaringer på, at TDC-aktien har været sløjt kørende.

Stigende renter gør nemlig klassiske defensive papirer med fokus på udbyttebetaling mindre interessante, og netop den kategori falder TDC under.

Samtidig vurderer Handelsbanken, at TDC har været begunstiget af en tendens til, at de meget lave priser på mobilabonnementer er begyndt at blive løftet. Men også det ventes igen at vende.

- Med den nye lavprisaktør Tjeeps entre på det danske marked tror vi, at tendensen til stigende priser er forbi. Samtidig vil forbuddet mod roaming-afgifter i EU i 2017 komme til at tynge sektoren i andet halvår, skriver Handelsbanken.

TDC-aktien sluttede onsdag i 36,12 kr. efter et fald på 1 pct. over dagen. Set over 2017er teleaktien samlet set indtil nu faldet 0,4 pct., men over det seneste halve år er aktien faldet 7,5 pct.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Maintain❯  Research❯ 

Relaterede nyheder