Tesla overrasker med plus - aktien hopper op

Udgivet den 23-10-2019  |  kl. 23:11  |  

Den amerikanske producent af elbiler, Tesla, har onsdag aften overrasket investorerne med et overskud, og selv om koncernen ligeledes overrasker med et omsætningsfald, så stiger aktien med 11,9 pct. i eftermarkedet.

Tesla kom gennem tredje kvartal med et justeret overskud per aktie på 1,86 dollar mod 2,90 dollar for et år siden, mens omsætningen faldt 7 pct. til 6,30 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på minus 4 cent og en omsætning på 6,45 mia. dollar.

Det er første gang siden 2012, at Tesla oplever en tilbagegang i salget, skriver Bloomberg News. Tesla kunne omvendt rapportere om en fri pengestrøm på 371 mio. dollar, således at koncernen nu har likvider for 5,3 mia. dollar.

- Positive frie pengestrømme fremadrettet med mulige kortvarige undtagelser, især omkring lanceringen eller opbygningen af nye produkter. Fortsat volumenvækst, kapacitetsudbyggelse og likviditetsskabelse er hovedfokus, skriver koncernen i sit regnskab.

Tesla oplyser i forbindelse med regnskabet, at det er ganske sikker på at overgå en levering af 360.000 biler i 2019. I tredje kvartal producerede Tesla 96.000 biler og leverede 97.000.

- Leveringer bør vokse sekventielt og årligt med nogle ventede udsving på grund af sæsonen. Vi er meget sikre på at overgå 360.000 leveringer i år, hedder det i regnskabet.

Samtidig har koncernen allerede startet prøveproduktion af Model 3 på den nye fabrik i Kina, og selskabet lover desuden lanceringen af Model Y inden sommeren næste år.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder