Tesla sænker priserne på udvalgte biler for at tømme ud i bugnende lagre

Udgivet den 05-04-2024  |  kl. 13:01  |  

Tesla har nedsat priserne på flere af sine Model Y-biler og SUV'er, der samler støv på elbilproducentens lagre.

Det skriver Bloomberg News.

Rabatterne omfatter dels skræddersyede biler, hvor køberen har valgt blandt andet farve, hjul og inventar, og modeller, der specifikt står står i et af Teslas lagre.

Normalt tager Tesla ellers ekstra for at lade køberne skræddersy deres biler med en startpris på 1000 dollar, men lige nu tilbydes rabatter på op mod 4600 dollar på SUV'er og mindst 5000 dollar på udvalgte Model Y-biler.

Teslas tilbud kommer ifølge Bloomberg News, efter at elbilproducenten i første kvartal producerede 46.561 elbiler mere, end der blev leveret i samme periode.

Forklaringen på lagerophobningen er ifølge Tesla, at selskabets fabrik i Californien måtte skifte til at producere sedanudgaven af Model 3 samt en fabriksnedlukning i Tyskland.

Den forklaring køber analytiker Ryan Brinkman fra JPMorgan dog ikke. I en analyse skriver han ifølge Bloomberg News, at forskellen på leveringer og producerede biler "afkræfter fortællingen om, at leveringerne i første kvartal skulle skyldes udbud frem for begrænset efterspørgsel".

Aktien i Tesla stiger 0,3 pct. i det amerikanske formarked.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯