Tirsdagens aktier: Tunge aktier trak ned - Demant tog toppen forud for høreapparatsmesse

Udgivet den 15-10-2024  |  kl. 17:04  |  
Arkiv: Foto

Demant sprang frem i de sidste handler tirsdag og skubbede Zealand Pharma af tronen som den mest stigende C25 aktie dagen igennem. I den modsatte ende endte Vestas, der har modtaget skidt analysenyt og var presset af lavere priser på energi, hvilket også trak Torm med til bunden.

Samlet endte flere af de tunge aktier som DSV med et fald på 0,5 pct. og Novo Nordisk, der tabte 2,7 pct., i bunden, og det sendte eliteindekset i rødt med et fald på 0,7 pct. til 1930,40. Dermed fulgte de danske aktier de europæiske, der for en stor dels vedkommende lå i rødt ved dansk lukketid.

- Der er egentlig ikke noget at sætte en finger på i dag - men det er lidt småsurt - også ude i Europa på trods af rekorder fra USA. Men samlet er der ikke tale om noget voldsomt, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

Dagens højdespringer blev i de sidste handler Demant, der steg forud for høreapparatmessen EUHA, der afholdes i Hannover i Tyskland med start onsdag.

Demant steg 2,3 pct. til 270,20 kr.

Zealand Pharma steg 1,3 pct. til 787,50 kr. på en indledt dækning hos Bank of America med anbefalingen "køb" samt et kursmål på 1100 kr.

Aktien er steget med 111 pct. i år.

- Det er helt klart analysen fra Bank of America, der løfter Zealand i dag, siger Martin Munk.

DARZELEX-TAL BEDRE END VENTET

Genmab fik nyt om salget af kræftmidlet Darzalex fra selskabets amerikanske partner Johnson & Johnson, der kom med regnskab med salgstal for det Genmab-udviklede kræftmiddel.

Med et salg af Darzalex for 3,02 mia. dollar er der lagt op til, at salget vil nå 11,55 mia. dollar i år, skriver Jefferies' analytiker Peter Welford i en kommentar.

Selv venter Genmab et salg af Darzalex i 2024 i spændet 11,4-11,8 mia. dollar.

Biotekselskabet fik også skåret kursmålet til 2400 kr. fra 2600 kr. af Jyske Bank, som samtidig fastholder anbefalingen "køb".

- Vi har skåret kursmålet en smule i dag, da omkostningerne indikeres højere end tidligere ventet, siger Martin Munk.

Genmab faldt 0,3 pct. til 1600,50 kr.

SLAG TIL GRØN SEKTOR

Eliteindeksets bund blev lagt af Vestas, på en dag med en halvering af kursmålet halveret samt sænket anbefalingen af finanshuset Redburn. Anbefalingen lyder nu "neutral" mod tidligere "køb", og kursmålet bankes ned til 147,01 kr. fra 296,41 kr.

Oveni kunne den danske vindmølleproducent blot notere sig, at den kinesiske vindmølleproducent Goldwind skal levere møller til et projekt i Italien på 29 megawatt.

- Det er helt klart bekymrende, at kineserne begynder at få ordrer i Europa. Oveni ligger priserne på andre energiformer som brint og gas lavere, hvilket også kan presse - og så er vi tæt på det amerikanske valg, hvor vi godt ved, hvad Donald Trump mener om vindmøller, siger Jyske Banks senioraktierådgiver og hentyder til, at Trump er indædt modstander af vindmøller, og investorerne er bekymrede for, at han kan forringe rammebetingelserne, hvis han ender i præsidentembedet igen.

Aktien mistede 4,8 pct. på kursen, der endte i 125,65 kr.

I samme sektor fik Ørsted sænket anbefalingen for aktien til "hold" fra "køb" hos Arctic Securities, mens kursmålet uændret er 450 kr.

Aktien tabte 0,9 pct. til 436 kr.

Mærsk-aktierne indgår igen i analyseuniverset hos Arctic Securities, der har genoptaget dækning af dem med anbefalingen "køb" og et kursmål på 11.948 kr. for B-aktien.

B-aktien faldt på trods af det positive skudsmål med 2,1 pct. til 10.205 kr.

I samme branche måtte også rederiet Torm tage til takke med et kursfald på 1,8 pct. til 208,80 kr., hvilket kan skyldes, at bekymringerne for forsyningerne af olie faldt en smule tilbage, da Washington Post kunne fortælle, at Isreal ikke har tænkt sig at angribe olieproduktionen i Iran.

MEDVIND TIL LUNDBECK

Blandt sidepapirerne steg mandags hotte navn Lundbeck med 1,3 pct. til 39,80 kr. efter et fald forrige handelsdag på 0,7 pct. på nyheden om købet af det amerikanske selskab Longboard Pharmaceuticals for den svimlende sum af 17 mia. kr.

Tirsdag har DNB Markets hævet kursmålet til 55 kr. fra 52 kr.

Anbefalingen er uændret "køb".

- Aktien red noget af stormen af mandag, hvor den på et tidspunkt fald omkring de 5 pct. Strategisk giver købet god mening - men om prisen er den rigtige, er stadig et spørgsmål, siger Martin Munk.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder