Tirsdagens aviser med B&O, Vestas og Østjysk Bank

Udgivet den 23-12-2014  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DANSKE SVINEAVLERE TJENER FEDT I RUSLAND

Danske landmænd, der har investeret i store svinefarme i Rusland, nyder godt af præsident Putins importstop. Svineprisen i Rusland er 50 pct. højere end i Danmark, og det forgylder Jytte Rosenmaj, medejer og næstformand i Idavang, der producerer 300.000 slagtesvin på to svinefarme i Rusland. Gevinsten venter for de tålmodige, for der er en enorm russisk appetit på fødevarer. (Forside, side 6-7)

VESTAS’ GENNEMBRUD GIVER NYE JOB PÅ NEDLAGT MÆRSK-VÆRFT

Den første ordre på MHI Vestas’ havvindmølle, verdens største møllemodel V164, giver nye job på det nedlagte skibsværft Lindøværftet på Fyn. Værftet er i dag omdannet til en industripark med produktion af en stribe produkter, der kræver havnefaciliteter og store kraner, og derfor er værftet oplagt til produktion af verdens største havmølle, der samlet vejer over 1000 ton stykket. (Side 8)

NORSK OLIEKOLLAPS SENDER OLIESMED MOD USA

Efter adskillige år med tocifrede vækstrater og høj indtjening bliver de danske underleverandører til Norges olieindustri nu trukket ned på jorden af olieprisens fald og et pludseligt stop for nye investeringer. SH Group fra Svendborg nedjusterer efter opbremsningen. Ny satsning i Houston skal skabe vækst i et 2015, hvor omsætningen flader ud. (Side 10)

IT-KOMET HAR BØRSEN I SIGTE

Amerikanske Onelogin , der er startet af de to danske brødre Thomas og Christian Pedersen, stiler efter en børsnotering i New York i løbet af de næste tre år. Onelogins teknologi samler de ansattes kodeord til forskellige programmer i et enkelt og samtidig giver virksomheder bedre kontrol med it-sikkerheden. (Side 12)

VENTILGIGANT HAR REKORDPLUS TRODS EUROPÆISK DVALE

Det europæiske kernemarked snegler sig af sted, men alligevel kan den familieejede milliardkoncern AVK hive et rekordoverskud hjem. AVK har så meget fart på uden for det kriseramte europæiske kernemarked, at bundlinjen runder 200 mio. kr. Nu jagter ventilkæmpen vækst i Afrika. (Side 14)

ØSTJYDSK BANK OVERLEVER 2014

Den kriseramte bank frasælger filialer og kommer levende ud af året, men i 2015 skal banken igen på pengejagt. Men det bliver mere end meget svært, vurderer ekspert, der forsat ser banken som værende under afvikling. "Østjydsk Bank har været i den længste kontrollerede nedlukning, som man har set i nyere tid, lyde det. (Side 16)

FUSIONERET BANK GÅR I OFFENSIVEN

Jutlander Bank stempler nu yderligere ind i kampen om kunderne i Kronjylland. Det sker efter opkøbet af Østjydsk Bank s to filialer i Randers og Gjerlev. Med filialen i Randers bliver Jutlander Bank synlig i Danmarks sjettestørste by. Filialen i Gjerlev bliver derimod nedlagt, og aktiviteterne flyttes over i Jutlander Banks afdeling, der ligger lige overfor på den anden side af vejen. (Side 16)

B&O-TOPCHEF: DET ER VORES EGEN SKYLD

Mandagens nedjustering fra Bang & Olufsen er ikke andres skyld. Nedjusteringen skyldes ifølge virksomhedens topchef, Tue Mantoni, problemer med at omstille fra en lille produktion til fuldskalaproduktion af tv’et Beovision Avant med 55 tommers skærm. Den omstillingsproces har taget to måneder længere, end den burde, siger Tue Mantoni. (Side 24)

OW BUNKER TRUET AF FALLIT ALLEREDE I OKTOBER

Det nu kollapsede olieselskab, OW Bunker, befandt sig allerede flere uger før konkursen den 7. november i så livstruende en situation, at det burde have været meldt ud. Det vurderer eksperter, som DR Nyheder har haft til at kigge på interne referater fra en række højdramatiske krisemøder i det nordjyske selskab den 16. oktober. (Side 24)

BERLINGSKE BUSINESS

B&O-FORMAND: B&O FOR LILLE TIL AT VÆRE SELVSTÆNDIG

Tiden er ved at løbe ud for det falmede TV-og lydikon B&O. Efter en nedjustering i utide er bestyrelsesformand Ole Andersens konklusion, at B&O er for lille en virksomhed til at klare sig alene. Derfor vil B&O afsøge mulighederne for enten frasalg eller partnerskab. (Forside, side 4-5)

PARKEN-SAGEN: ADVOKAT VIL HAVE REDEGØRELSE FRA BAGMANDSPOLITI

Bagmandspolitiet har brugt ufatteligt lang tid på at efterforske Parken-sagen mod Don Ø og Jørgen Glistrup, mener sidstnævntes advokat, Karoly Neméth. Han vil nu have en redegørelse over tidsforbruget. "Det er ikke anstændigt af hensyn til de involverede i sagen", siger Karoly Németh. (Side 3)

DANFOSS-FAMILIEN OVERLADER VÆKSTEVENTYR TIL TOPCHEFEN

Ejerfamilien bag Danfoss har fundet sig til rette med en rolle som aktive bestyrelsesmedlemmer og har givet topchef Niels B. Christiansen råderum til at drive virksomheden (næsten), som var den børsnoteret. Men rigtigt børsnoteret bliver Danfoss ikke, siger Jørgen Mads Clausen. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV & ØKONOMI

FORMAND ER PARAT TIL AT SÆLGE B&O

Struer-koncernen B&O måtte mandag nedjustere sine forventninger til årets salg og overskud. Bestyrelsesformand Ole Andersen sætter nu gang i et analysearbejde, som kan ende med, at hele eller dele af virksomheden bliver sat til salg. (Forside, side 3)

BILBRANCHEN LIDER TRODS REKORDSALG

Aldrig er der blevet solgt så mange biler i Danmark. Alligevel løfter branchen ikke armene i vild jubel. Alt for mange aktører har nemlig fortsat svært ved at skabe en  ordentlig indtjening, og mere end hver fjerde virksomhed i branchen magter ikke at  tjene penge. (Forside, side 4-5)

IKKE ALLE JUBLER OVER JULEHANDLEN

I landets tøj- og skobutikker havde man håbet på en flot juleslutspurt, men den er udeblevet, viser en undersøgelse. Men nogle af julehandlens store aktører har solgt meget mere end sidste år. (Side 8)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

18:00 Europa/lukning: Commerzbank i top på italiensk køb med Ørsted og Zealand som følgesvende
17:39 Onsdagens aktier: Energi- og medicinalaktier fløj til tops i grønt C25
17:18 Onsdagens aktier: Energi- og medicinalaktier fløj til tops i grønt C25
17:00 Onsdagens obligationer: Rentefald på menuen før og efter amerikanske inflationstal
16:58 Præsidentdebat sender krypto, fængsler, sundhedsforsikring ned og solenergi op
16:56 Præsidentdebat sender krypto, fængler, sundhedsforsikring ned og solenergi op
16:22 Novo/DNB: Bivirkningsprofil for vægttabshåb lover godt for amylin-analoger
15:54 Analytikere vurderer at DSV hæver buddet på tyske DB Schenker
15:49 USA/åbning: Blandet start med rygstød til teknologiaktierne
15:04 Fastholdt amerikansk kerneinflation peger i retning af lille rentesænkning spår Sydbank
14:55 Baltic Dry-indekset falder 0,9 pct. til 1941 point
14:36 USA/tendens: Rød start i vente efter inflationsskuffelse og præsidentdebat
13:31 Chefanalytiker: Mistillid og faldende efterspørgsel skyld i laveste oliepris i tre år
13:06 Handlerne justerer porteføljen efter præsidentdebat: Ned med krypto og op med solenergi
13:04 Novos vægttabshåb har kendte bivirkninger som kvalme, opkast og forstoppelse
12:58 Rædselsuge fortsætter for fransk spilproducent - analytikere nedgraderer på stribe
12:49 Storbritannien vil udbyde nye havarealer til 20-30 gigawatt vindenergi inden 2030
12:42 Europa/aktier: Grønt pust efter tv-debat skubber Vestas og Ørsted i europæisk top
12:27 Commerzbank rygtes åben for samtaler om sammenlægning med Unicredit
12:01 Demant/Citi: Sænker kursmål til 315 kr. fra 340 kr.