Tirsdagens aviser med DFDS, Ørsted og Novo Nordisk

Udgivet den 06-03-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

INDFLYDELSESRIG ØKONOM ADVARER MOD FLYTNING AF VISMÆND

Niels Thygesen, der er en af Danmarks mest indflydelsesrige økonomer, melder sig i koret af kritikere og kalder udflytningen af vismændene "kritisabel". Som formand for Det Europæiske Finanspolitiske Råd opfordrer han regeringen til at omgøre beslutningen. (Forside, side 14-15)

HØJRISIKOLÅN HITTER HOS EJENDOMSUDVIKLERE

Efter en lang død periode er ejendomsobligationer igen på markedet som finansieringsmulighed. Ekspert advarer om ringe egenkapital i projekterne. (Side 6-7)

DFDS OMSTRUKTURERER EFTER RINGE RESULTATER I ITALIEN

DFDS sætter gang i en omstrukturering af selskabets aktiviteter i Italien på grund af utilfredsstillende resultater. En stor del af aktiviteterne er jernbanetransportløsninger mellem Italien og Sverige, Danmark samt Storbritannien. De aktiviteter vil stoppe senest 1. april i år. (Side 8)

FLS TROR TRUMP VIL KOMME MED FLERE KRAV

FLSmidths administrerende direktør, Thomas Schulz, er sikker på, at erhvervslivet skal indstille sig på flere krav om lokal tilstedeværelse i både USA og andre lande. (Side 18-19)

BERLINGSKE BUSINESS

FOLKETINGET VIL FORHINDRE ROSKILDE BANK-SKANDALE I REALKREDITTEN

Folketinget vil lukke et hul i lovgivningen for finanssektoren, der har overlevet finanskrisen. Det skal være ulovligt for realkreditinstitutter at rådgive deres kunder til at købe instituttets egne aktier for lånte penge. (Side 7)

BYGGEBOOM I HAVVIND VÆKKER ØRSTEDS APPETIT

Efterspørgslen på havvind er så stor, at Ørsteds ellers ambitiøse udbygningsplan begynder at synes en smule snæver. Ørsteds chef for havvind er delvist enig, men afventer udfaldet af en række auktioner i 2018. (Side 8)

FINANSTILSYNET TRÆKKER STIKKET TIL FORSIKRINGSSELSKAB

Efter flere advarsler fra Finanstilsynet har forsikringsselskabet Alpha Insurance fået påbud om at stoppe med at tegne forsikringer og melder selv, at det er på vej i opløsning. Finanstilsynet kalder forløbet usædvanligt. (Side 11)

NYE TDC-EJERE HAR ALLEREDE FÅET ET BEKRÆFTENDE NIK

Regeringens nye udspil på teleområdet lægger op til, at selskaber, der alene arbejder med mobil- og kabelnet, kan blive blødere reguleret, end TDC lige nu er det - præcis som de kommende ejere ønsker. (Side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NOVO NORDISK KAN VENDE OP OG NED PÅ DIABETESMARKEDET

Omvæltninger på diabetesmarkedet har fået problemerne til at tårne sig op foran Novo Nordisk og konkurrenterne, men nu tager den danske medicinalgigant affære for at skubbe rivalerne af banen. Novos nye diabetespille ventes på markedet i 2020. (Forside, side 8-9)

LEGO SKAL SLÅ APPLE OG GOOGLE I JAGT PÅ TALENTER

Legos nye topchef, Niels Bjørn Christiansen, tror, at jagten på de rette talenter bliver en af hans vigtigste kampe i de kommende år. Han er indstillet på, at Lego må flytte sig efter de krøllede hjerner, for ellers bliver de nappet af megabrands som Apple og Google. (Side 4)

TELEUDSPIL KAN VÆRE GODT NYT FOR TDC-BYDERE

Regeringens teleudspil lægger op til at regulere infrastrukturselskaber på nye måder. Det kan være guf for det konsortium, som vil købe TDC. (Side 10)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder