Tirsdagens avisuddrag med Hempel, Vestjysk Bank og USA-aftale

Udgivet den 23-09-2014  |  kl. 07:46  |  

BØRSEN

HEMPELS COMEBACKPLAN I SYDKOREA

Den store skibsmalingsvirksomhed Hempel vil tage kampen op indenfor marine i en erkendelse af, at Hempel har begået fejl, og at konkurrenterne har været bedre til at tackle kriseårene indenfor shipping. Et nyt højteknologisk produktsortiment skal sikre generobringen af tabte markedsandele. Hempel har desuden, som modsvar på kriseårene, positioneret sig indenfor hus- og industrimaling gennem opkøb, og virksomhedens omsætning lå på 9,2 mia. kr. i både 2012 og 2013. (Forside og side 6-7)

VESTJYSK BANK STÆRKT PÅVIRKET AF MÆLKEPRISERNE

Mælkeproducenterne kan se frem til en markant lavere pris, og det påvirker den pressede bank, som har over 17 pct. af sine forretninger indenfor landbrugsområdet. Staten ejer over 80 pct. af banken, som pga. landbrugsforretningen ligger i den svage ende af banksektoren. (Side 8)

USA-AFTALE VIL GIVE GEVINST FOR DANSKE VIRKSOMHEDER

Ifølge Lars Thuesen, som er direktør for Eksportrådet og strategi i Udenrigsministeriet, vil danske topvirksomheder såsom Novo Nordisk, A.P. Møller - Mærsk, Lundbeck og Vestas få mest ud af en frihandelsaftale mellem EU og USA. Over en tredjedel af dansk eksport til USA er lægemidler samt medicinsk udstyr og også maskiner indenfor vedvarende energi er en stor eksportkilde. (Side 18-19)

BERLINGSKE BUSINESS

KNAP SÅ GRØNNE OG LYSE TIDER FOR GRØNLAND

Tilbagegang i fiskeriet, faldende byggeri, dalende turisme og nedgang i råstofaktiviteten sætter sammen med en øget ledighed og fraflytning den grønlandske økonomi under pres. Professor og formand for Økonomisk Råd for Grønland, Torben M. Andersen, mener, at udsigterne for Grønland er dystre. Danmark betaler 3,6 mia. kr. i bloktilskud til Grønland. (Side 3)

TOPLEDERE MINDSKER OPTIMISMEN

En rundspørge til Berlingskes toplederpanel viser, at toplederne er blevet mindre positive efter en periode med voksende optimisme. Forventningerne til omsætning, overskud, nye ordrer og medarbejderantal er faldende. Desuden svarer 41 pct. af toplederne, at det vil være positivt, hvis der kom en blå regering til magten, men næsten halvdelen af toplederne afviser, at et eventuelt regeringsskifte vil have betydning for deres virksomhed. (Forside og side 4-5)  

FORSIKRINGSSELSKABER ØNSKER BILSLADREHANKE

En lille boks installeret i bilen kan monitorere bilens placering og fart. Forsikringsselskaberne begrunder idéen med ønsket om færre skader og afviser, at der er tale om overvågning. Cirka 7.000 Alka-kunder kører rundt med boksen, og de belønnes for sikker kørsel. Desuden er der færre uheld hos kunderne med den installerede boks. Flere andre store selskaber ser potentiale i boksene, og Tryg er i gang med et pilotprojekt i Norge. (Side 6)

EMIRATES HAR STORE SKANDINAVISKE EKSPANSIONSPLANER

Trods hård konkurrence har det mellemøstlige flyselskab, Emirates, positioneret sig selv på det skandinaviske marked, hvilket tvinger SAS og alle andre til at være obs på omkostningerne. Selskabet har i løbet af de seneste tre år åbnet daglige ruter fra København, Stockholm samt Oslo til Dubai, og virksomheden har også udvidet på fragtsiden. Vækstambitionerne hos Emirates er høje - målet er at vokse med 17 pct. årligt. (Side 12-13)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV & ØKONOMI 

TAVSHED BLANDT VIRKSOMHEDERNE OM HACKERANGREB

Virksomheder ramt af hackerangreb nærer betænkeligheder ved at melde hackerangreb til myndighederne, som derved har svært ved at danne sig et overblik over problemets omfang samt beskytte nationens og virksomhedernes interesser. Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti er åbne overfor muligheden for en oplysningspligt. Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) foretrækker indførsel af fælles EU-regler. (Forside og side 4-5)

BOOZT REGNER MED SNARLIG BØRSNOTERING

Siden 2011 har online-virksomheden Boozt lavet en god forretning ud af de stigende tal indenfor salg af tøj. Ecco og Sunstone Capital er storaktionærer i virksomheden, og til næste år forventes en omsætning på cirka 1 mia. kr. Det kapitalstærke bagland og den store vækst bevirker, at Boozt satser på et ejerskifte i 2016, som nok udmønter sig i en børsnotering (Forside og side 8-9)

DANSKE BANK SPÅR VIND I SEJLENE FOR SHIPPINGSEKTOREN

Danske Bank, som har udlån af betydelig størrelse til internationale rederier, mener, at nedturen for shippingbranchen er ved at nå sin ende. I en ny kreditanalyse, som banken har foretaget af samtlige erhvervssektorer, får shippingindustrien, som en af to industrier, prædikatet "i bedring". (Side 7)

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Seneste nyheder

11:46 Aktier/middag: Revanche til Rockwool bidrager til positiv ugestart efter mismodig fredag
11:36 Chefanalytiker: ECB's fremtidssignaler bliver det mest interessante på torsdagens rentemøde
11:09 Fransk computerspilproducent daler til laveste niveau i ti år - nye titler skuffer
10:13 Svenskerne har stigende tro på højere boligpriser efter ny rentesænkning i august
09:11 Aktier/åbning: Bavarian indtager bunden af let positivt C25 efter ledelsens aktiesalg
08:50 Storbank skruer op for Unibrews kursmål men sænker Carlsbergs
08:44 Ørsteds kursmål skæres til 450 kr. hos europæisk børshus
08:38 Obligationer/åbning: Renterne vender rundt og indhenter det tabte fra fredag
08:25 Aktier/tendens: Pandora og Unibrew i fokus med løftede kursmål før ventet positiv start
08:24 Unibrew får lagt 50 kr. til kursmålet hos Citi
08:06 Danmark: Betalingsbalancens overskud opjusteres kraftigt i juliopgørelse
07:53 Europæiske banker på vej med langsomste vækst i realkreditudlån i et årti
07:39 Chefanalytiker: Oliemarkedet er ramt af en næsten perfekt storm
07:31 Pandora får løft af kursmålet hos negativt stemt canadisk børshus
07:05 Obligationer/tendens: Fredagens rentefald ser ud til at blive vendt rundt
07:01 Råvarer: Oliepriserne stiger efter potentiel orkan ved den amerikanske golfkyst
06:58 Jernpriserne rammer laveste niveau i to år efter kinesisk afmatning
06:52 Asien: Kursfald over alt efter Wall Street nedtur
06:37 Unibrew får lagt 50 kr. til kursmålet hos Citi
06:35 Mærsks asiatiske rivaler falder i rødt asiastisk marked