Tirsdagens avisuddrag med Novo, DSVM og Paradis

Udgivet den 14-04-2015  |  kl. 07:14  |  

BØRSEN

EKSPERT: DROP HASTVÆRK MED EN HØJERE PENSIONSALDER - FØRST PROBLEMATISK I 2030

En højere pensionsalder sikrer ro om statsfinanserne, men ifølge den førende ekspert i økonomiske fremskrivninger, Peter Stephensen, så kan beslutningen vente fem år. Dermed lægger en af landets førende økonomer afstand til økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaards (R) forslag fra sidste uge om at fremrykke velfærdsaftalen fra 2006. (Forside, side 6-7)

LAGKAGEHUSET SATSER PÅ UDLANDET OG MELDER KLAR TIL SALG

Den nye direktør for den succesrige bagerkæde, Lagkagehuset, har planlagt at ekspandere til udlandet. Destinationen hedder til at starte med London for den kapitalsfondsejede kæde. Når den udenlandske satsning er på skinner, så er planen, at kæden skal sælges fra. (Side 8)

LOS ANGELES ER IKKE ET PARADIS FOR ISKÆDEN PARADIS

Paradis, som er Danmarks største is-kæde, er ejet af en gruppe erfarne erhvervsfolk, men kapitalfonden Executive Capital har skudt forbi med satset i Los Angeles. Planen var ellers at ekspandere kraftigt i perioden fra 2013-2015 med op til 20-25 Paradis-butikker. Virkeligheden ser noget anderledes ud: kun 2 butikker er at finde i området. Ledelsen erkender, at strategien har slået fejl. (Side 12)

BOOM I SALG AF SELSKABER

Kombinationen af de lave renter og de høje værdiansættelser sætter fart på markedet for opkøb af virksomheder. Deloitte har det største antal købs- og salgsopgaver i seks år. Det er på niveauet før finanskrisen. (Side 14-15)

GRØNT LYS TIL NESPRESSOS GENBRUGSORDNING

Den første private virksomhed er klar med sit eget genanvendelsessystem. Der er tale om kaffeleverandøren Nespresso, som er ejet af verdens største fødevarefirma, schweiziske Nestlé. Tivoli har netop indgået en aftale med sin kaffeleverandør, Nespresso, om at genbruge de aluminiumskaffekapsler, som bruges i producentens maskiner. Nespresso har som den første private virksomhed fået godkendelse fra Miljøstyrelsen til at indsamle de brugte produkter hos sine kunder. (Side 16)

FÆRRE OG FÆRRE FEMERN-FORDELE

Den samfundsøkonomiske gevinst ved danmarkshistoriens største anlægsprojekt, Femern Bælt-tunnelen, er rykket tættere på den økonomiske smertetærskel, viser en ny analyse fra Transportministeriets eksperter på opgaven, konsulentfirmaet Incentive. Et billigere projekt skal pynte på tallene. (Side 18-19)

NOVO VIL ÆNDRE USA'S REGLER FOR SUNDHEDSFORSIKRINGER

Medicinalgiganten styrker lobbyindsatsen over for amerikanske myndigheder og sundhedsforsikringsselskaber for at give flere adgang til behandling med Novos produkter i USA. (Side 24)

BERLINGSKE BUSINESS

DSVM-SALG FOR EN KRONE SKABER VREDE OG FRUSTRATION HOS AKTIONÆRERNE

Handlen med den danske virksomhed DSVM, tidligere DSV Miljø, er ved at munde ud i et retsopgør. En lang række mindretalsaktionærer mener, at deres aktier ulovligt er blev fjernet fra dem, og de varsler derfor en voldgiftssag mod blandt andre FIH, PKA og Maj Invest. (Forside, side 4-5)

FALCKS RUSSISKE EVENTYR SKRINLAGT

Ekspansionsdrømmene om en kæde af lægeklinikker i Rusland er bristet for den danske rednings- og servicegigant Falck. Krisen i Ukraine og den svækkede købekraft har en stopper for virksomhedens vækstplaner allerede inden, de kom rigtigt i gang. (Side 6-7)

BANKERNES BLØDENDE SÅR HELER LANGSOMT

Landbrugssektoren er fortsat et stort problem for bankerne, men overordnet set står to tredjedel af de danske pengeinstitutter nu stærkere end før finanskrisen. Rent faktisk falder nedskrivningerne i 45 ud af de 69 banker, som har fremlagt deres resultater for 2014. Dette fremgår af en regnskabsgennemgang foretaget af foreningen af Lokale Pengeinstitutter. (Side 10-11)

BILLIGE PRISER FÅR TRYKSAGER TIL AT OPLEVE RENÆSSANCE

Prisen på "personlige" reklametryksager - reklamer med budskaber tilpasset modtageren - er blevet mindsket på grund af den teknologiske udvikling. Prisen er nu så lav, at tryksagerne er blevet et relevant marketingværktøj. (Side 14-15

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DSVM: AKTIONÆRER TIL ANGREB

De tidligere småaktionærer i millardkoncernen DSVM Group indleder en voldgiftssag mod kapitalfonden Triton og en række danske finansgiganter. Dette sker efter det meget opsigtsvækkende salg af koncernen for 1 kr. i januar i pr. Der er omkring 30 mindretalsaktionærer, som har indledt en voldgiftssag.J(Forside, side 6-7)

NORDMÆNDENE BLANDER SIG I DEN DANSKE SUPERMARKEDSKRIG

Ejerne af Dagrofa skyder 185 mio. kr ind i selskabet for at booste en ny supermarkedskæde. Dette sker samtidig med, at den danske dagligvarekoncern kommer ud af 2014 med endnu et millionunderskud. Den administrerende direktør betegner dog resultatet som en "investering i fremtiden". Pengene kommer fra hovedejerne af koncernen, nemlig Norgesgruppen og KFI Erhvervsdrivende Fond. (Side 3)

NOVO NORDISK FORLÆNGER PROBLEMATISK DIABETESPROGRAM I AFRIKA

Novo Nordisk har under programmet Changing Diabetes in Children (CDiC) påtaget sig at behandle børn med type 1-diabetes i ni fattige lande. Efter programmets langsomme start har Novo Nordisk med partnere besluttet at forlænge programmet frem til 2017 på trods af de store faldgruber, programmet har. (Side 4)

PROTEINKOMET ER SAT TIL SALG FOR OVER 800 MIO. KR

Ejerne bag den hastig voksende Horsens-virksomhed Hamplet Protein, som har knap en halv mia. kr. i omsætning gør klar til salg. Dette bekræftes af bestyrelsesformanden Ole E.V. Andersen. Virksomheden er ejet af stifteren Ole K. Hansen samt kapitalfonden Polaris, som har været hovedaktioner siden 2007. (Side 4)

JURASTUDIET ÅBNER DØREN TIL LEDERJOBBET

En ny brancheanalyse viser, at uddannelsen til jurist er et sikkert afsæt til en karriere i erhvervslivet. Analysen er lavet af Dansk Aktie Analyse for Jyllands-posten. Analysen sammenholder de sekst mest efterspurgte uddannelser på arbejdsmarkedet på en række parametre. (Side 10-11)

NATURGAS PRESSER KUL

Kinas import af kul er næsten halveret, og stadig flere steder i verden vinder naturgas frem på bekostning af kul. I 2014 stagnerede den globale udledning af drivhusgasser fra energisektoren, viser nye data fra Det Internationale Energi Agentur (IEA). (Side 14-15)

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder