Tirsdagens avisuddrag med Novozymes, SAS, Baresso

Udgivet den 23-06-2015  |  kl. 07:37  |  

BØRSEN

ROHDE ADVARER V OG DF MOD FATTIGDOM

Nationalbankens direktør, Lars Rohde, advarer Venstre og Dansk Folkeparti mod at tilbagerulle dele af dagpengereformen og begrænse adgangen til udenlandsk arbejdskraft. Argumentet er, at det vil give lavere vækstrater og gøre dansk økonomi fattigere. (Forside, side 16-17)

NOVOZYMES SER AMERIKANSK SAMARBEJDE SOM REVOLUTIONERENDE FOR LANDBRUGET

Resultaterne af Novozymes' et år gamle samarbejde med den amerikanske landbrugsgigant Monsanto vækker stor begejstring. Begge selskaber ser stort potentiale, der ventes at kunne booste landbrugets output. (Side 6-7)

SAS-TOPCHEF GØR FREMTIDEN USIKKER FOR UNDERLEVERANDØR

Topchef Rickard Gustafson sætter spørgsmålstegn ved fremtiden for finske Blue1 som underleverandør til SAS. (Side 9)

CBRAIN VIL SATSE PÅ FIRST MOVER-EFFEKT I UDLANDET

It-selskabet Cbrain satser på at opnå first mover-effekt i udlandet, selvom der principielt er potentiale nok i Danmark til at fortsætte nuværende vækst. (Side 10-11)

TDC IMOD 3'S INDBLANDING I STOR FUSION

TDC er for en telefusion af Telia og Telenor uden, at selskabet 3 skal indblandes. Mobilselskabet 3's øverste chef ønsker kompensation og forsøger at påvirke EU-Kommissionens behandling af fusioneringen. (Side 10-11)

FIRMA BAG E-AVISER SER STORT POTENTIALE I ØSTEUROPA

Den danske e-avis leverandør Visiolink har store fremtidsplaner, der involverer øget eksport med et sats på et voksende marked i Østeuropa. (Side 12)

DANSKE BARESSO KØBES AF TYSK KAFFEKÆMPE

Den danske kaffekæde Baresso har nu fundet en køber, der skal booste kædens vækst. Tyskejede Jab Holding, der i forvejen er stærk inden for kaffebranchen, vil købe kædens samtlige aktier. (Side 12-13)

SP GROUP SÆLGER AKTIER FOR AT KUNNE OPKØBE

Plastproducenten SP Group har gennemført sit største opkøb i ti år og udsteder 200.000 aktier i et forsøg på at få hjælp fra investorerne til at finansiere handlen. (Side 13)

DI: INGEN GENER I GRÆNSEKONTROL

Dansk Industri vurderer, at en genindførsel af grænsekontrollen ikke vil betyde voldsomme gener for transportbranchen. Dog vil det have en dårlig signalværdi. (Side 14)

INVESTORER KØBER STORT IND MED HÅB OM GRÆSK LØSNING

Mandagens krisetopmøde i EU om Grækenlands fremtid resulterede i udtalelser fra toppolitikerne, der signalerede fortsatte forhandlinger, hvilket satte skub på investorers køb og stigende kurser. (Side 18-19)

DANSKE BANK STADIG UDEN NØGLECHEF

Danske Banks prestigeafdeling Corporate Finance mangler efter seks måneder stadig topchef, hvilket er et problem for afdelingens rangering i Danmark. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

KAPITALFONDE I BUDKRIG OM TYPEHUSGIGANT

Nordens to største kapitalfonde, EQT og Ratos, er i kamp om Danmarks største typehusfirma Huscompagniet, der er tæt på en handel, der kan løbe op i et par milliarder. (Forside, side 4-5)

BARESSO SOLGT TIL TYSK INDUSTRIFAMILIE

Den danske kaffekæde Baresso er solgt til det tyske, familieejede konglomerat Jab Holding, der for nylig købte lignede kæde i Sverige og forbereder stor ekspansion. (Side 5)

NATIONALBANKEN MOD DF-POLITIK

Nationalbanken melder klart ud, at en kommende regering bør skære ned for offentlige udgifter for at forhindre, at økonomien løber løbsk, som det er set før. Samtidig skal der åbnes op for udenlandsk arbejdskraft. (Side 6-7)

LAURITZ.COM SKÆRPER KRAVENE TIL SAMARBEJDSPARTNERE

Aktionshuset Lauritz.com skærper nu kravene til samarbejdspartnere efter en omstridt svindelsag, der involverede en krænkelse af Hästens' varemærke. (Side 8-9)

KØBENHAVN BAGEST I KAPLØBET OM INTERNATIONALE INVESTERINGER

København og Nordsjælland sakker bagud i forhold til nordiske metropoler, når det gælder om at tiltrække internationale investeringer og dermed skabe arbejdspladser. (Side 10-11)

SAS BLANDER KUNST OG MARKETING

SAS lancerede i efteråret et nyt reklamekoncept kaldet We are Travelers, der nu involverer et mindre dansk bureau, der skal forsøge at forbinde marketing og kunst. (Side 12-13)

NORDCOLL RYDDER OP I KEMIINDUSTRI

Flere små virksomheder i kemiindustrien står foran et generationsskifte. Det har blandt andet muliggjort det for Nordcoll at opkøbe og skabe ny kemisk virksomhed i Danmark. (Side 14)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

REGNVEJR VASKER MILLIONER VÆK FOR BUTIKKERNE

Det råkolde og regnfulde forår samt en sløv start for sommervejret har ramt danske tøj- og skobutikker hårdt. Det vurderes, at salget er 1 mia. kr. bagud i forhold til sidste år. (Forside, side 6-7)

IB KUNØE FASTHOLDER MANGLENDE KENDSKAB TIL DUBAI-TUR

Den danske it-milliardær Ib Kunøes formue er i vidt omfang baseret på Atea, og han udtaler nu, at han ikke var informeret om famøs Dubai-tur, der forbindes til selskabets bestikkelsessag. (Side 3)

BAGMANDSPOLITIET OPGIVER KARTELSAG

Entrprenørfirmaet Adserballe & Knudsen undgår nu bødeforlæg i byggekartelsag, da bagmandspolitiet opgiver sagen. (side 5)

PRISEN PÅ POPULÆRT FLEKSLÅN STIGER

F5-lånet er blevet til et populært lån efter en periode, hvor det kostede omkring det samme som F1-lån, men nu bliver det dyrere. (Side 5)

CYBERSKRÆK KOSTER BILLIONER I FORSIKRINGER OG RÅD

Frygten for cyberkriminalitet har skabt et enormt marked for rådgivning og forsikringer, der løber op i billioner. (Side 9)

INDUSTRI TRÆKKER MIDTJYLLAND UD AF KRISEN

Midtjylland er blevet trukket ud af krisen af industriens gamle sværvægtere. Erhvervsanalyse viser, at regionens største 50 virksomheder har øget omsætningen og beskæftigelsen betydeligt. (side 10)

SYDØSTASIEN PLAGES AF PIRATERI

Hovedparten af verdens piratangreb finder nu sted sted mod skibe i Malaccastrædet i Indonesien. (side 12-13)

KOMMUNER VIL BYGGE FOR MERE END 61 MIA. KR.

Indtil 2018 vil danske kommuner investerer for mere end 61 mia. kr. Ny opgørelse viser store forskelle i planerne for de forskellige landsdele. (Side 14-15)

/ritzau/FINANS

Astrid Melchior Olesen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder