Tirsdagens internationale avisuddrag med Google og Gazprom

Udgivet den 11-08-2015  |  kl. 07:08  |  

FINANCIAL TIMES ( WWW.FT.COM ):

GOOGLE SKAL HEDDE ALPHABET

Google har løftet sløret for en ny restruktureringsplan, der skal udvikle firmaet til et konglomerat med fingeren på pulsen på en række af de mest lovende, langsigtede tech-markeder. Firmaet vil skifte navn til Alphabet og skifte til en holding-struktur, der vil give den historiske søgemaskine status af datterselskab. Desuden vil grundlæggerne Larry Page og Sergey Brin trække sig en smule fra det daglige engagement i dele af forretningen. (GOOGLE TRANSFORMS INTO NEW ALPHABET TECH CONGLOMERATE)

FRYGT FOR RUSSISK FINANSKRISE EFTER BNP-TAL

Ruslands økonomi skrumpede 4,6 pct. i andet kvartal sammenlignet med året før, hvilket markerede landets første recession siden 2009. Tallene har skabt bekymring for, om de russiske banker kan være på vej mod en ny finanskrise. (FEARS OF FINANCIAL CRISIS RISE AS RUSSIA'S ECONOMY SHRINK)

KINESISKE HANDELSGIGANTER GÅR SAMMEN

Alibaba og Suning Commerce, henholdsvis online og offline kinesiske detailforretninger, opkøber aktier i hinanden som en del af en ny forretningsmodel, der integrerer online og offline shopping. Alibaba har betalt 4,6 mia. dollar, knap 31,3 mia. kr., for en andel på 19,99 pct. af Suning. (ALIBABA AND SUNING IN $6.9BN STRATEGIC PARTNERSHIP)

GAZPROMS KINA-KONTRAKT BESKYTTER IKKE MOD LAVE PRISER

Gazproms 30-årige kontrakt om levering af gas til Kina blev lavet på baggrund af optimistiske udsigter for oliemarkedet, og yder ingen beskyttelse i tilfælde af en længere periode med lave priser, sagde Gazprom mandag. Kontrakten, der kan have en værdi af op mod 400 mia. dollar over 30 år, kan dog give Gazprom problemer, hvis olieprisen fortsætter det lave niveau. (GAZPROM'S CHINA CONTRACT OFFERS NO PROTECTION AGAINST LOW PRICES)

WALL STREET JOURNAL ( WWW.WSJ.COM ):

KINA DEVALUERER YUAN

I et forsøg på at dæmpe kritikerne af Kinas valutakurspolitik og samtidig sætte skub i en decelererende økonomisk vækst, valgte den kinesiske centralbank tirsdag at devaluere yuan for at gøre den mere markedsbaseret. I en udtalelse fra banken fremgår det, at landets valuta over tid havde divergeret fra markedsudviklingen. (CHINA MOVES TO DEVALUE YUAN)

M&A-AKTIVITET PÅ VEJ MOD REKORDÅR

Mængden af fusioner og opkøb i 2015 tegner til at slå rekorder takket være firmaer på jagt efter toplinjevækst. Hvis hastigheden holder, vil mængden af opkøb i 2015 nå 4.580 mia. dollar, godt 31.182 mia. kr., og overgå mængden fra 2007. (M&A DEAL ACTIVITY ON PACE FOR RECORD YEAR)

STANDARD CHARTERED FORBEREDER SIG PÅ MYNDIGHEDERNES LUP

Banken Standard Chartered offentliggjorde mandag, at en række eksperter i "compliance" var blevet ansat i et forsøg på at forberede sig på myndighedernes gennemgang af bankens kontrol med hvidvask af penge. Navigant Consulting, der undersøger banken for det amerikanske justitsministerium, fandt sidste år huller i bankens kontrol med hvidvask af penge, hvilket resulterede i en bøde på 300 mio. dollar. (UNDER SCRUTINY STANDARD CHARTEREDE BEEFS UP COMPLIANCE)

THE GUARDIAN ( WWW.GUARDIAN.CO.UK ):

WARREN BUFFETT KØBER PRECISION CASTPARTS

Warren Buffett og Berkshire Hathaway har købt Precision Castparts for samlet omkring 37,2 mia. dollar, godt 253 mia. kr., hvilket er karrierens største handel for Buffett. Precision Castparts producerer blandt andet udstyr til rumfart, men også til industri- og energiselskaber. (WARREN BUFFETT STRIKES BIGGEST DEAL WITH $37.2BN PRECISION CASTPARTS TAKEOVER)

GRÆKENLAND SKAL PRIORITERE KVALITET OVER FART

Tyskland har opfordret Grækenland til at prioritere kvalitet højere end fart i forsøget på at færdiggøre endnu en redningspakke til landet, denne gang til en værdi af 86 mia. euro, omtrent 641 mia. kr. En talsmand fra EU-kommissionen mente godt, at en aftale kunne blive færdiggjort inden 20. august, hvor Grækenlands næste store betaling skal falde. (GREECE URGED TO PUT 'QUALITY BEFORE SPEED' IN BAILOUT NEGOTIATIONS)

THE DAILY TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK):

GREENSPAN: OBLIGATIONSMARKEDET PÅ VEJ MOD EN BOBLE

Den tidligere Federal Reserve-chef Alan Greenspan har advaret om, at en boble kan være på vej på obligationsmarkedet. Greenspan mener desuden også, at olieprisen, der er dykket mere end 20 pct. over de seneste seks uger, kunne falde yderligere. (FORMER FED CHIEF ALAN GREENSPAN WARNS OF BOND MARKET BUBBLE)

/ritzau/FINANS

Ditte Rieland Hansen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Seneste nyheder

11:56 Unicredits topchef ser overtagelse af Commerzbank som en af flere muligheder
11:53 Rater på containerfragt falder tungt og for ottende uge i træk
11:50 Aktier/middag: Tro på gigantopkøb sender DSV til tops inden ventet rentedyk fra ECB
11:42 Vindmølleordrer i Europa steg 11 pct. i første halvår: Elnettet er hovedflaskehalsen
11:39 Bavarian vil producere flere mpox-vacciner i år: Andre ordrer rykkes til 2025
11:33 Goldman Sachs venter mere aggressive centralbanker i Europa grundet svag vækst
11:30 Energiagentur: Kinesisk økonomi er årsag til fald i global olieefterspørgsel
11:06 Novo-analytiker om stigning: Færre bivirkninger trækker op
10:47 NKT-rival vil investere 670 mio. kr. i kapacitetsudvidelser
10:25 Carlsberg udvider Pepsi-samarbejde til Kazakhstan og Kirgistan
10:18 DFDS fik vækst i fragtmængderne på 7,4 pct. i august
10:16 Storbank ser et DSV-opkøb af DB Schenker føre til en "revaluering" af aktien
09:57 Bavarians koppevaccine beskytter moderat efter ét skud viser studie
09:55 Sure opstød hos Roche-investorer efter fedmepille-bivirkninger
09:36 Bavarians koppevaccine beskytter moderat efter ét skud viser studie
09:15 Aktier/åbning: DSV trækker C25 frem efter historie om DB Schenker-køb
09:01 Solid kursstigning til DSV i vente efter DB Schenker-nyhed, vurderer analytiker
08:50 Obligationer/åbning: Renterne stiger en spids før ventet lempelse fra ECB
08:29 Aktier/tendens: DSV indtager rampelyset før grøn start og ventet rentenedsættelse fra ECB
08:13 Ledigheden i Danmark stiger marginalt: "Arbejdsmarkedet stadig i topform"