Tirsdagens obligationer: Grebet af fornyet bekymring og usikkerhed

Udgivet den 27-10-2020  |  kl. 17:16  |  

I takt med, at aktiemarkederne i både Europa og i USA i løbet eftermiddag igen lod sig gribe af bekymring over stigende coronasmittetal og usikkerhed i forhold til det amerikanske præsidentvalg om blot en uge, svarede obligationsmarkedet tilbage med faldende renter.

Ved dansk lukketid lå renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation i minus 0,49 pct.. Det var 4 basispoint lavere end lukkeniveauet mandag eftermiddag, og 3 basispoint lavere i forhold til åbningen tirsdag morgen.

Med til at skabe usikkerhed blandt investorerne var også, at der endnu ikke er opnået enighed mellem Demokraterne og Det Hvide Hus i Washington om en hjælpepakke til den amerikanske økonomi.

De konkrete makronyheder zoomede tirsdag ind på friske data for den amerikanske forbrugertillid. Den faldt til 100,9 i oktober fra 101,3 måneden før mod en ventet stigning til 102,0, ifølge Bloomberg News.

Eftermiddagen bød også på tal for indgangen af amerikanske varige goder, som steg overraskende 1,9 pct. i september mod en ventet fremgang på 0,5 pct. og et plus på 0,4 pct. i august.

Yderligere viste FHFA-indekset for boligpriserne en stigning på 1,5 pct. i august mod en ventet stigning på 0,7 pct. ifølge Bloomberg News og på 1,1 pct. måneden før.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder